28.2 C
București
vineri, septembrie 29, 2023

Imobiliare – Imobiliarele și construcțiile au atras investiții străine directe de 12 miliarde de euro în ultimii zece ani – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Imobiliarele și construcțiile au atras investiții străine directe de 12 miliarde de euro în ultimii zece ani, arată o analiză realizată de compania de consultanță imobiliară Cushman & Wakefield, pe baza datelor de la Banca Națională a României (BNR)...

Imobiliarele și construcțiile au atras investiții străine directe de 12 miliarde de euro în ultimii zece ani, astfel că ponderea acestui segment în soldul total al ISD (investiții străine directe) a urcat în 2021 la 17,4%, comparativ cu 9,2% în 2012...

Soldul investițiilor străine directe (ISD) din sectorul construcții și tranzacții imobiliare a ajuns la finalul anului 2021 la 17,4 miliarde de euro, înregistrând cea mai mare rată de creștere dintre toate sectoarele economice în perioada 2012-2021, respectiv de 219%...

Imobiliarele și construcțiile au atras investiții străine directe de 12 miliarde de euro în ultimii zece ani, astfel că ponderea acestui segment în soldul total al ISD (investiții străine directe) a urcat în 2021 la 17,4%, comparativ cu 9,2% în 2012.

Imobiliarele și construcțiile reprezintă al doilea cel mai mare receptor de capital străin din România, după industria prelucrătoare (30% din sold) și devansând comerțul (17,2%). Soldul investițiilor străine directe (ISD) din sectorul construcții și tranzacții imobiliare a ajuns la finalul anului 2021 la 17,4 miliarde de euro, înregistrând cea mai mare rată de creștere dintre toate sectoarele economice în perioada 2012-2021, respectiv de 219%.

Creșterea constantă a fluxului net de investiții străine din sectorul construcțiilor și al tranzacțiilor imobiliare din ultimii zece ani se reflectă și din evoluția stocului de spații imobiliare moderne, investitorii străini fiind un jucător important pe toate segmentele pieței.

„Cu o medie a investițiilor de circa 1,2 miliarde de euro pe an, capitalul străin a jucat un rol determinant în evoluția pieței imobiliare locale în ultimul deceniu, contribuind totodată la consolidarea României ca hub IT și logistic major în estul Europei. România este o țară în care potențialul de dezvoltare rămâne imens pe toate segmentele, iar alături de capitalul autohton, din ce în ce mai vizibil în ultimii ani, prezența investitorilor străini este mai mult decât benefică. Din acest punct de vedere, autoritățile au o mare responsabilitate în crearea unui cadru legal și fiscal transparent și predictibil dezvoltărilor și investițiilor imobiliare, în condițiile în care România se află în competiție pentru atragerea acestui capital. Din păcate, situația creată la nivelul Bucureștiului în ultimii doi ani a determinat numeroși dezvoltatori să își reevalueze opțiunile de investiții”, spune Cristi Moga, Head of Capital Markets în cadrul Cushman & Wakefield.

În ultimii zece ani au fost construite proiecte imobiliare de birouri, retail, industrial și logistică în suprafață totală de circa 7 milioane de mp la nivel național, pornind de la un stoc de 5,5 milioane de mp contabilizat în 2012. Mai mult, segmentul rezidențial a început să beneficieze și el, cu precădere în ultimii 5 ani, de prezența crescută a investitorilor străini, dezvoltatori ce fie au finalizat, fie au în diverse stadii de execuție construcția a zeci de mii de locuințe în principalele orașe ale țării.

De altfel, investitorii străini sunt cei mai mari proprietari de spații imobiliare moderne din România, pe toate segmentele pieței, și dețin mai mult de 70% din stocul total de astfel de spații.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.economica.net).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!