17.1 C
București
miercuri, octombrie 5, 2022

Imobiliare – IMPACT Developer & Contractor a obținut, la nivel de grup consolidat, un profit brut de 16,96 milioane lei, în primul trimestru, în creștere cu 49% – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

IMPACT Developer & Contractor (IMP) a obtinut, la nivel de grup consolidat, un profit brut de 16,96 milioane lei in primul trimestru al anului 2022, in crestere cu 49% fata de perioada similara a anului trecut, potrivit raportului transmis Bursei de Valori București.

La 31 martie 2022, valoarea totala a activelor IMPACT ajustate la valoarea justa, in conformitate cu standardele EPRA, era de 293 milioane euro.

La data de 31 martie 2022, IMPACT avea incheiate contracte de pre-vanzare si rezervari pentru 509 unitati in valoare de 288,83 milioane lei.

IMPACT Developer & Contractor (IMP) a obtinut, la nivel de grup consolidat, un profit brut de 16,96 milioane lei in primul trimestru al anului 2022, in crestere cu 49% fata de perioada similara a anului trecut, potrivit raportului transmis Bursei de Valori București.

Marja bruta inregistrata de grupul IMPACT a fost de 45%, in crestere de la 29% in primul trimestru al anului 2021.

La 31 martie 2022, valoarea totala a activelor IMPACT ajustate la valoarea justa, in conformitate cu standardele EPRA, era de 293 milioane euro.

La data de 31 martie 2022, IMPACT avea incheiate contracte de pre-vanzare si rezervari pentru 509 unitati in valoare de 288,83 milioane lei.

In primul trimestru din 2022 IMPACT a vandut si pre-vandut 118 unitati cu o valoare de 94,33 milioane lei.

IMPACT se afla in cel de-al doilea an al unui nou ciclu de productie, urmand sa livreze pana la finalul anului peste 800 de apartamente in Bucuresti si Constanta;

 Valoarea unei actiuni IMP a crescut cu 29% de la 0,49 lei la data de 31 martie 2021 la 0,63 la data de 31 martie 2022.

Începutul de an a fost unul pozitiv pentru IMPACT, cu o primă etapă de majorare de capital social încheiată cu succes și vânzări în creștere pe fondul intrării în vigoare a noii legi a TVA-ului la locuințe. Din păcate, războiul din Ucraina a avut un impact negativ resimțit pe toate piețele si industrial, dar îndeosebi pe segmentul mediu al dezvoltărilor rezidențiale, unde majoritatea clienților achiziționează cu credit și unde s-a putut observa o atitudine de expectativă ca efect direct al creșterii dobânziilor. Pe de altă parte am sesizat o creştere semnificativă a cererii din partea investitorilor pentru proiecte finalizate și suntem bucuroși că am putut răspunde acestei cereri prin proiectul Luxuria Residence, a declarat Constantin Sebeșanu, CEO IMPACT Developer & Contractor.

Aflată în cel de-al doilea an al unui ciclu de producție de 3 ani, IMPACT avea încheiate la data de 31 martie 2022 contracte de pre-vânzare și rezervări pentru 509  apartamente, cu o valoare de 288,83 milioane lei, ce se vor transforma în venituri începând cu al doilea trimestru al anului 2022, până în 2024, potrivit unui comunicat.

Primul trimestru al anului a adus, de asemenea, pentru IMPACT includerea în categoria Global Micro Cap a indicilor FTSE Russell, parte a seriei de indici FTSE Global Equity Index Series (GEIS) dedicați Piețelor Emergente. Includerea IMPACT în seria de indici a venit ca urmare a îndeplinirii criteriilor de capitalizare și lichiditate. La momentul includerii IMPACT doar alte 5 companii românești mai fuseseră incluse în indicii FTSE Russell, iar creșterea ponderii companiilor românești a adus un plus de vizibilitate și oportunități de atragere de capital nu doar pentru companie, ci pentru întreg mediul de business autohton.

În luna ianuarie a anului 2022 IMPACT a derulat cu succes prima etapă  a majorării de capital social încheiată prin înregistrarea la Depozitarul Central a celor 84.231.295 de acțiuni noi, în valoare totală de 58.961.906,50 lei, subscrise prin Plasament Privat. Capitalul social al companiei IMPACT a fost astfel majorat de la 393.750.000 lei la 414.807.823,75 lei, la acțiunea de majorare participând 16 investitori, dintre care 6 investitori instituționali.

La 31 martie 2021, IMPACT avea în proprietate 89,4 ha de teren cu o valoare EPRA estimată la 799,2 milioane lei, din care 73,5 ha cu potențial de dezvoltare imediată, pe care vor fi ridicate noi proiecte de mari dimensiuni, cu funcțiuni mixte și proiecte de infrastructură. Pe lângă procesul de extindere la nivel național, compania și-a diversificat portofoliul actual de proiecte, implicându-se în dezvoltarea celui mai mare centru comunitar dintr-un ansamblu rezidențial privat, ce va cuprinde Wellness Club, centru comercial, clădire de birouri, școală și grădiniță de stat.

Acționarii Impact Developer & Contractor (IMP) au fost convocați, pe 9 iunie, pentru majorarea capitalului cu 165 milioane lei și pentru aprobarea unor credite, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori Bucuești.

Strategia de dezvoltare a companiei pe următorii 6 ani vizează dezvoltarea de construcții rezidențiale de 1,25 milioane mp, cu o valoare de piață estimată la peste 1,5 miliarde Euro.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!