3.2 C
București
luni, decembrie 5, 2022

Imobiliare – IMPACT Developer & Contractor și-a majorat cu 45% vânzările în primul semestru din 2022, la peste 90 milioane de lei – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

IMPACT Developer & Contractor, primul dezvoltator imobiliar listat la Bursa de Valori București (simbol bursier IMP), încheie primul semestru al anului 2022 cu o creștere de 45% a vânzărilor și de 64% a profitului brut față de aceeași perioadă a anului trecut...

Astfel, la data de 30 iunie 2022, IMPACT avea un total de 618 unități pre-contractate și rezervate, cu o valoare de 363,1 milioane lei, ce se vor înregistra ca venituri începând cu al doilea semestru al anului 2022.

Prima jumătate a anului a fost, așadar, una efervescentă, cu o intensificare a activității operaționale, prin extindere în București și în marile orașe ale țării, prin consolidarea pe verticală la nivel de grup, iar pe piața de capital, prin încheierea de majorări a capitalului social, cu aport de numerar și prin încorporarea rezervelor în valoare totală de 45,4 milioane euro.

  • IMPACT a obținut, la nivel de grup consolidat, un profit brut de 35,23 milioane lei în primul semestru al anului 2022, în creștere cu 64% față de perioada similară a anului trecut;

IMPACT Developer & Contractor, primul dezvoltator imobiliar listat la Bursa de Valori București (simbol bursier IMP), încheie primul semestru al anului 2022 cu o creștere de 45% a vânzărilor și de 64% a profitului brut față de aceeași perioadă a anului trecut, la venituri de 90,3 milioane de lei din vânzarea de unități finalizate cu un profit brut de 35,23 milioane de lei, marja brută obținută fiind de 39%, potrivit unui comunicat al companiei.

Creșterea vânzărilor se datorează în principal finalizării integrale a ansamblului LUXURIA Residence din București – Expoziției. În primul semestru, IMPACT a pre-contractat și rezervat 177 de noi unități în proiectele din București, Constanța și Iași. Astfel, la data de 30 iunie 2022, IMPACT avea un total de 618 unități pre-contractate și rezervate, cu o valoare de 363,1 milioane lei, ce se vor înregistra ca venituri începând cu al doilea semestru al anului 2022.

“Ne-am adaptat rapid la noul context geopolitic și am reușit să menținem un ritm bun al vânzărilor și pre-vânzărilor. Imobiliarele au rămas una dintre cele mai sigure opțiuni pentru investiții și clienții care au vrut să își securizeze capitalul au ales proiectele IMPACT datorită calității și sustenabilității dezvoltărilor. Prima jumătate a anului a fost, așadar, una efervescentă, cu o intensificare a activității operaționale, prin extindere în București și în marile orașe ale țării, prin consolidarea pe verticală la nivel de grup, iar pe piața de capital, prin încheierea de majorări a capitalului social, cu aport de numerar și prin încorporarea rezervelor în valoare totală de 45,4 milioane euro. Pentru a doua jumătate a anului avem în plan accelerarea producției și continuarea extinderii la nivel național. Avem convingerea că programul ambițios de dezvoltare de proiecte, alături de creșterea free-floatului vor conduce la o lichiditate mai bună a acțiunilor IMP., a declarat Constantin Sebeșanu, CEO IMPACT Developer & Contractor.

La 30 iunie 2022, IMPACT avea în proprietate 89,4 ha de teren cu o valoare EPRA estimată la 786,5 milioane lei, din care 73,5 ha cu potențial de dezvoltare imediată, pe care pot fi construite până la 15.000 de apartamente, infrastructură și spații pentru servicii comunitare (școli, grădinițe, biserică, parcuri), centre comerciale, cu o valoare cumulată de dezvoltare de peste 1,5 mld euro.

Până la sfârșitul anului IMPACT va da în folosință GREENFIELD Plaza care include și centrul de relaxare Wellness Club by Greenfield precum și peste 300 de noi apartamente. În următoarele 12 luni, IMPACT intenționează să finalizeze încă 750 de apartamente și demarează investiții noi la nivel național pentru alte 850 apartamente, creând astfel premisele unei evoluții pozitive a afacerilor în 2023.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!