-2.6 C
București
miercuri, ianuarie 15, 2025

Imobiliare – Implicarea grupului imobiliar austriac Signa în sectorul de retail a fost o greșeală, potrivit unuia dintre directori – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Holdingul Signa a depus cerere de insolvență în noiembrie, cu datorii de aproximativ 5 miliarde de euro (5,5 miliarde de dolari).

El a subliniat probleme precum pandemia de COVID-19, războiul din Ucraina, inflația ridicată și creșterea ratelor dobânzii ale Băncii Centrale Europene, ca au afectat piața imobiliară și au contribuit la deficitul de numerar al grupului.

Din păcate, acesta nu a fost disponibil deoarece Signa s-a angajat în această aventură de retail, care ne-a costat mai mult de un miliard de euro", a spus Gusenbauer.

A fost o greșeală pentru grupul imobiliar austriac Signa să se aventureze în afacerile cu amănuntul, deoarece acest lucru l-a costat capital care îi lipsea cu mult atunci când a încercat să evite insolvența, a declarat directorul Alfred Gusenbauer, în comentarii difuzate sâmbătă, transmite Reuters.

Gusenbauer, fost lider al social-democraților și cancelar austriac, a fost unul dintre cei mai înalți directori din complexa constelație de aproximativ 1.000 de companii care alcătuiesc Signa, cea mai mare victimă de până acum a problemelor care afectează sectorul imobiliar din Europa, scrie News.ro.

Holdingul Signa a depus cerere de insolvență în noiembrie, cu datorii de aproximativ 5 miliarde de euro (5,5 miliarde de dolari). De atunci, diverse unități i-au urmat exemplul.

Signa are proiecte de mare profil și magazine universale în Germania, Austria și Elveția.

”Cred că aventurarea în comerțul cu amănuntul a fost o greșeală”, a declarat Gusenbauer la radioul ORF, într-un interviu.

El este președintele consiliului de supraveghere al diviziilor Signa Prime Selection și Signa Development și a făcut parte din consiliul consultativ al grupului, recent dizolvat, al Signa Holding, care l-a inclus pe fondatorul Signa, Rene Benko.

El a subliniat probleme precum pandemia de COVID-19, războiul din Ucraina, inflația ridicată și creșterea ratelor dobânzii ale Băncii Centrale Europene, ca au afectat piața imobiliară și au contribuit la deficitul de numerar al grupului.

„Schimbările din mediul pieței au condus la o accelerare a unei situații care ar fi necesitat capital suplimentar. Din păcate, acesta nu a fost disponibil deoarece Signa s-a angajat în această aventură de retail, care ne-a costat mai mult de un miliard de euro”, a spus Gusenbauer.

Magazinul german al Signa, Galeria Karstadt Kaufhof, a depus cerere de insolvență săptămâna aceasta, pentru a treia oară în ultimii ani.

De asemenea, Signa a vândut recent lanțul de mobilă austriac Kika/Leiner și participația sa în lanțul de magazine universale Selfridges din Marea Britanie.

De asemenea, Signa este co-proprietar al lanțului de magazine universale elvețiene Globus.

„Nu ați menționat cel mai mare faliment în acest context. Acesta a fost Signa Sports United”, a adăugat Gusenbauer, referindu-se la o afacere online de vânzare cu amănuntul de articole sportive, despre care a spus că a costat Signa „aproximativ 800 de milioane de euro în numerar”.​

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!