1 C
București
vineri, decembrie 2, 2022

Imobiliare – Investițiile imobiliare au depășit 566 milioane de euro în acest an – Sinteza

1 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: In prelucrare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

iulie 6, 2022, 8:00AM GMT+0200 | 5 views Amelia Turp Actualitate I write about real estate, constructions, transportation, health, and sometimes about the business of textiles and fashion. Got any news tips? Drop me an email at amelia.turp@forbes.ro. Volumul total al investițiilor de pe piața imobiliară din România a fost de 566,9 milioane de euro


|
5 views

Amelia Turp
Actualitate
I write about real estate, constructions, transportation, health, and sometimes about the business of textiles and fashion. Got any news tips? Drop me an email at amelia.turp@forbes.ro.

Volumul total al investițiilor de pe piața imobiliară din România a fost de 566,9 milioane de euro în primele șase luni din 2022, din care 476,9 milioane de euro în ultimele trei luni, potrivit unui studiu realizat de compania Fortim Trusted Advisors, membră a Alianței BNP Paribas Real Estate. Anul trecut, în primele două trimestre s-au tranzacționat în total active imobiliare de 194 milioane de euro.

Retailul a atras cele mai multe investiții în acest an: 249,7 milioane de euro. Printre activele tranzacționate se numără centrul comercial Cora din Cluj-Napoca și întregul portofoliu Value Center, care include parcurile de retail DN 1 Value Center, de lângă București, dar și Dâmbovița Mall din Târgoviște și alte spații comerciale din Zălău, Ploiești, Sfântu Gheorghe și Bârlad.

Pe locul doi, în topul domeniilor în care s-a investit, se află segmentul de birouri, cu tranzacții care au totalizat 220,3 milioane de euro. Printre clădirile de birouri tranzacționate în acest an se află Expo Business Park, One Victoriei Center, Băneasa Business Center și Record Park Offices.

„Investitorii actuali sunt în cea mai mare parte companii specializate, precum S Immo, Hagag, Indotek, MAS RE, Arcona Property Fund. 69% din valoarea totală investită în Real Estate în această perioadă a venit de la companii tip REIT (Real Estate Investment Trust), companii de profil care dețin, operează sau finanțează active imobiliare care produc venituri. Cea mai mare sumă plătită pentru un singur activ imobiliar din România în 2022 s-a dat pentru proiectul de birouri Expo Business Park, din București. Există însă premise ca această sumă să fie depășită până la finalul anului, într-o tranzacție care ar viza tot un proiect nou de birouri“, declară Nicolae Ciobanu, Managing Partner – Head of Advisory Fortim Trusted Advisors.

Pe locul trei ca valoare a investițiilor se află domeniul industrial, cu un total de 54,5 milioane de euro, în două tranzacții. Domeniul hotelier, aflat pe locul patru, este însă în creștere, în ultimele trei luni realizându-se cinci mari tranzacții, care au totalizat 38,9 milioane de euro. 

Livrările reduse de spații de birouri noi în București ar putea reprezenta o problemă în anii care vin. În trimestrul doi din acest an, în București s-au dat în folosință două clădiri de birouri moderne, AFI Tech Phase 2 (25.000 mp) și Arghezi 21 (5.700 mp). 

Stocul modern de spații de birouri se ridică astfel la o suprafață totală de 4,07 mp, la începutul lunii iulie 2022, potrivit monitorizării Fortim Trusted Advisors. Până la finalul anului se va mai livra doar o clădire de birouri, One Cotroceni Phase 2, cu o suprafață totală de 28.841 mp.

În septembrie anul viitor se va livra cea de-a doua fază a proiectului U•Center, amplasat pe terenul fostei fabrici Adesgo din Tineretului. 

Tot în centru-sud a fost anunțată și faza a doua a proiectului Timpuri Noi Square, cu un total de 50.000 mp, dar livrarea este estimată tocmai pentru anul 2025.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.forbes.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!