4.4 C
București
vineri, decembrie 2, 2022

Imobiliare – Investitorii în tehnologie pot cădea în capcana supraevaluării – Sinteza

1 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: In prelucrare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

iulie 28, 2022, 11:49AM GMT+0200 | 17 views Investițiile în tehnologie sunt în mare parte despre afaceri care nu pot fi copiate și care aduc marje de tip companie-monopol. Mulți dintre cei care au investit în Microsoft și în Apple au avut în vedere acest obiectiv, dar este posibil ca aceștia să fi supraevaluat depresiunile prin care au trecut


|
17 views

Investițiile în tehnologie sunt în mare parte despre afaceri care nu pot fi copiate și care aduc marje de tip companie-monopol. Mulți dintre cei care au investit în Microsoft și în Apple au avut în vedere acest obiectiv, dar este posibil ca aceștia să fi supraevaluat depresiunile prin care au trecut – sau cele prin care trec în acest moment – companiile de tehnologie. 

Reportajul Reuters pe care îl preluăm în acest articol arată că în ultimul an evaluările platformelor Meta și Netflix au fost moderate, pentru că apariția competitorilor solizi în advertising și în difuzare de materiale video au determinat investitorii să reevalueze probabilitatea creșterii acestor platforme. 

Acțiunile Meta, de exemplu, și-au pierdut jumătate din valoare de la începutul anului 2022, pentru că giganții Amazon.com și Apple intră rapid în advertising. Creșterea TikTok face ca restul rețelelor sociale, care depind de infuzarea de bugete de advertising, să pară subțirele în conținut și în dinamică. În mod similar, creșterea serviciilor video ale Apple, Walt Disney și ale altor companii au încetinit creșterea numărului de abonați ai Netflix, aducând presiune uriașă pe marjele care abia se târau deja…

Când este vorba de Microsoft și Apple, investitorii au mai puține griji. Cota de piață în America de Nord în primul trimestru 2022 a Apple, la categoria telefoane mobile, a depășit 50%, potrivit Canalys, și continuă să crească. Nu este de conceput ca în următoarele intervale oamenii să nu folosească telefoane mobile. Pe această premisă este foarte ușor să faci extrapolarea potrivit căreia compania de $2.5 triliarde condusă de Tim Cook va continua să aibă succes în a vinde clienților advertising și servicii financiare. 

La fel de greu – sau poate și mai greu – este să își imaginezi că în viitor companiile ar abandona programele software pe care le folosesc angajații lor și care sunt cumpărate de la Microsoft, care deține o cotă de piață de 85% în sectorul privat din SUA, potrivit Omdia.

Multiplicatorii evaluărilor acestor companii reflectă aceste așteptări de creștere din partea companiilor sus-menționate. Prețul acțiunilor Meta a suferit câteva corecții semnificative, așa încât valoarea actuală a companiei este doar de patru ori valoarea veniturilor estimate pentru următoarele 12 luni. Acum cinci ani, acest multiplicator era de 9, în loc de 4, cât este acum, potrivit Datastream. 

Valoarea Netflix este calculată în prezent cu un multiplicator de trei ori a veniturilor estimate pentru următoarele 12 luni. Între timp, valoarea Apple are multiplicatorul de 6 și este de două ori mai mare decât acum cinci ani. La fel, multiplicatorul pentru Microsoft a crescut cu 60%, ajungând la 8.

Premisele-tampon pentru cele două companii la care ne-am referit mai sus sunt atacabile. Rivalii continuă să rămână activi pe piață, reglementările antitrust nu pot să nu fie avute în vedere și, pe lângă acestea, cea mai mare amenințare – aceea de a pierde o posibilă redirecționare a pieței spre alte tehnologii mai avansate – rămâne. Avantajele existente protejează împotriva acțiunilor competiției, dar pot ele proteja și împotriva valului de recesiune care se instalează treptat și sigur în piețele-cheie?…

Investitorii în tehnologie pot să facă evaluări corecte ale status quo-ului, dar pot să greșească în evaluarea companiilor de tehnologie în care investesc.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.forbes.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!