FacebookTwitterLinkedIn

Pe 30 octombrie este comemorată una dintre cele mai mari tragedii petrecute în România în ultimii 50 de ani, precizează preşedintele Asociaţiei Colectiv GTG 3010, Eugen Iancu. Acum șapte ani avea loc tragedia de la clubul Colectiv, dar România nu a reușit să pună în funcțiune, în tot acest timp, nici măcar un centru de mari arși funcțional. 

„Ziua de 30 Octombrie a devenit de 7 ani o zi a comemorării uneia dintre cele mai mari tragedii din ultimii 50 de ani petrecute în România şi în acelaşi timp o zi în care ne reamintim an de an de corupţia şi de impotenţa statului român. De 7 ani părinţii, rudele celor decedaţi şi supravieţuitorii incendiului vorbesc în această zi despre viaţa lor şi a celor plecaţi, despre speranţe şi dezamăgiri, despre curajul asumării, despre schimbare, despre justiţie şi nevoia de adevăr”, scrie Eugen Iancu, pe Facebook.

Potrivit acestuia, ceea ce este “cu adevărat important în această zi” este reacţia societăţii şi dacă oamenii îşi doresc ca viaţa lor să fie trăită în siguranţă.

Pe 30 octombrie 2015 a avut loc tragedia de la Clubul Colectiv din Bucureşti, cel mai mare incendiu produs într-un club din ţară şi cel mai mare accident după anul 1989, soldat cu 64 de morţi şi 163 de răniţi.

Cele trei mari centre pentru arși pe care autoritățile spuneau, după Colectiv, că le vor construi în București, Timișoara și Târgu Mureș nu au fost puse în funcțiune. Ele ar urma să fie finalizate în 2024, cu bani de la Banca Mondială, conform calendarului proiectelor. În cazul centrului de la Târgu Mureș a fost obținută autorizația de construire.

Foto: Facebook Colectiv