24.2 C
București
duminică, august 14, 2022

Imobiliare – Lucrările de construcţii, avans de 6,5%, în primul trimestru din 2022. Rezidenţialele au avut o creştere de 18% – INS – Sinteza

1 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: In prelucrare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -masuri, metode, obiective, strategii, idei, plan, cresterea vanzarilor

Potrivit sursei citate, în perioada 1 ianuarie – 31 martie 2022, pe elemente de structură, creşteri au avut loc la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+15%), lucrările de reparaţii capitale (+5,1%) şi la lucrările de construcţii noi (+4,1%), scrie Agerpres. De asemenea, pe obiecte de construcţii au avut loc creşteri la clădirile nerezidenţiale (+18,3%)

Potrivit sursei citate, în perioada 1 ianuarie – 31 martie 2022, pe elemente de structură, creşteri au avut loc la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+15%), lucrările de reparaţii capitale (+5,1%) şi la lucrările de construcţii noi (+4,1%), scrie Agerpres.

De asemenea, pe obiecte de construcţii au avut loc creşteri la clădirile nerezidenţiale (+18,3%) şi la clădirile rezidenţiale (+18%), în timp ce la construcţiile inginereşti s-a înregistrat o scădere de 7%.

Ca serie ajustată, în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 4,1%, de la an la an, situaţie evidenţiată la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+9,4%), lucrările de reparaţii capitale (+2,8%) şi lucrările de construcţii noi (+2,2%). Pe obiecte de construcţii creşteri au avut loc la clădirile rezidenţiale (+21,2%) şi la clădirile nerezidenţiale (+16,2%). Pe de altă parte, construcţiile inginereşti au scăzut cu 11,7%.

Datele INS relevă că, în martie faţă de februarie, lucrările de construcţii s-au majorat, ca serie brută, cu 34,4%, ca urmare a rezultatelor din: lucrările de construcţii noi (+40%), lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+25,5%) şi la lucrările de reparaţii capitale (+15%). În această marjă, au avut loc creşteri în cazul clădirilor nerezidenţiale (+46,7%), lucrărilor de construcţii inginereşti (+42,6%) şi clădirilor rezidenţiale (+11,3%).

Totodată, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 0,6%, în martie faţă de luna anterioară, ca urmare a lucrărilor de reparaţii capitale (-23,5%) şi lucrărilor de întreţinere şi reparaţii curente (-3,8%). La polul opus se află lucrările de construcţii noi, cu un salt de 2,8%. La categoria obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile rezidenţiale şi construcţiile inginereşti cu 6,1%, respectiv cu 2,7%, iar la clădirile nerezidenţiale au crescut cu 5,3%.

Statistica oficială relevă faptul că, în martie 2022 comparativ cu martie 2021, volumul lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a crescut pe total cu 4,6%. În acest context, pe elemente de structură, creşteri s-au înregistrat la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+12,6%), lucrările de construcţii noi (+2,6%) şi la lucrările de reparaţii capitale (+1,7%).

În cazul clădirilor nerezidenţiale s-a înregistrat o creştere cu 25,1% în perioada analizată, iar la clădirile rezidenţiale cu 0,5%. Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la construcţii inginereşti cu 5,5%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii s-a majorat cu 1,1%, iar pe elemente de structură s-au evidenţiat creşteri astfel: lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+3%), lucrările de reparaţii capitale (+0,9%). În schimb, lucrările de construcţii noi au scăzut cu 0,9%.

Pe obiecte de construcţii, clădirile nerezidenţiale şi clădirile rezidenţiale au crescut cu 22,8%, respectiv cu 0,7%, în timp ce volumul lucrărilor de construcţii s-a diminuat la construcţiile inginereşti cu 9,4%.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.economica.net).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -idei, plan, strategii, dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!