2.9 C
București
miercuri, decembrie 8, 2021

Imobiliare – Manochehr Saadati-Sohi, care amenința Primăria Sectorului 2 cu despăgubiri de 200 de milioane de euro, a primit certificat de urbanism pentru turnuri de 28 de etaje în Barbu Văcărescu – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... Saadati-Sohi spunea într-o scrisoare emistă către Primăria Sectorului 2 la câteva săptămâni după suspendare PUZ-urilor că ar putea solicita despăgubiri dacă nu primește certificatul de urbanism pe terenul fostei baze RADET pe are îl deține în zona Barbu Văcărescu.

Saadati-Sohi spunea într-o scrisoare emistă către Primăria Sectorului 2 la câteva săptămâni după suspendare PUZ-urilor că ar putea solicita despăgubiri dacă nu primește certificatul de urbanism pe terenul fostei baze RADET pe are îl deține în zona Barbu Văcărescu, una dintre cele mai fiebinți zone imobiliare.

Investitorul a primit în luna septembrie mult-doritul certificat de urbanism pentru terenul din Barbu Văcărescu, potrivit informațiilor  acolo unde se vrea construirea a cinci blocuri de 14, respectiv 28 de etaje.

Nu e singurul teren pentru care omul de afaceri iranian a obținut certificatul de urbanism. Firma prin care deține terenul fostei fabrici Antrefrig, tot din sectorul 2, a obținut și ea documentul de la Primărie. Pe terenul respectiv se are în plan desființarea construcțiilor industriale și construirea unui ansamblu rezidențial, dar și spații comerciale, o clinică și hotel. Înălțimile clădirilor sunt de la șase la 12 etaje.

Procesele ar fi venit și cu cereri de despăgubiri pentru profitul pe care ar fi putut să-l realizeze, de peste 200 de milioane de euro, potrivit G4Media. Saadati-Sohi făcea trimitere la cazul Constanda, unde despăgubirile s-au ridicat la 115 milioane de euro. Investitorul spune că în perioada 2005-2009 terenul a fost blocat de RADET care îl folosea la momentul în care a fost cumpărat și nu a vrut să evacueze parcela. Iar din 2009 și până în 2015, acesta invocă criza imobiliară care a stat în calea realizării proiectului.

Iranianul este unul dintre unul dintre cei care au beneficiat de cei 50 de milioane de euro de la Primăria Capitalei conduse de Gabriela Firea pentru părți din parcul Verdi, potrivit G4Media. Saadati a fost reprezentat în afacerea Parcul Verdi de fugarul Dragoș Săvulescu, condamnat la cinic ani de detenție cu executare în dosarul Retrocedărilor din Constanța și aflat acum în Italia unde pedeapsa i-a fost comutată într-una cu suspendare.

PUZ-urile coordonatoare pentru sectoarele 2, 3, 4, 5 şi 6 au fost suspendate pentru o perioadă de un an în ședința Consiliului General al Capitalei din 26 februarie. Primarul Nicușor Dan a anunțat astăzi pe pagina de Facebook că Planul Urbanistic Zonal al Sectorului 6 a fost anulat definitiv de instanță.

CITEȘTE ȘI Nicușor Dan: PUZ Sector 6 a fost anulat definitiv de instanță. Urbanismul din București a fost o golănie, iar PUZ-urile de sector apogeul

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.economica.net).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!