0.8 C
București
sâmbătă, februarie 4, 2023

Imobiliare – Micii investitori privați au făcut achiziții imobiliare de circa 200 de milioane de euro – Cushman & Wakefield Echinox – Sinteza

1 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: In prelucrare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Rezidențialele premium și de lux au reprezentat pentru acești investitori pentru mult timp aproape singurul tip de plasament pe piața imobiliară pentru randamentele ridicate pe care acestea le generau. Însă, odată cu creșterea prețurilor într-un ritm mai mare decât cel al chiriilor, randamentele din imobiliare s-au redus. Iar rvoluția pieței a dus la apariția unor

Rezidențialele premium și de lux au reprezentat pentru acești investitori pentru mult timp aproape singurul tip de plasament pe piața imobiliară pentru randamentele ridicate pe care acestea le generau. Însă, odată cu creșterea prețurilor într-un ritm mai mare decât cel al chiriilor, randamentele din imobiliare s-au redus. Iar rvoluția pieței a dus la apariția unor clase de active care sunt mai atractive din punct de vedere investițional.

”Această categorie de cumpărători de active imobiliare, pe care noi o numim private investors (investitori privați), acoperă un segment de piață pe care fondurile și investitorii instituționali au o expunere redusă, pentru că nu se încadrează în strategiile lor de achiziții. Astfel, fie că vorbim despre antreprenori care au lichidități disponibile din alte business-uri, fie de familii care investesc de mulți ani pe piața imobiliară, investitorii privați sunt extrem de activi și doar în ultimii trei ani au făcut achiziții care pot fi estimate la 200 milioane de euro”, spune Mihaela Pană, partner Residential Agency Cushman & Wakefield Echinox.

Ce active imobiliare se caută

Acești investitori nu au nevoie de finanțare. Lichiditățile vin afaceri și investesc atât în produse care generează venituri imediat, cât și în proiecte care prin investiții pot deveni active aducătoare de venituri.

CITEȘTE ȘI Imobiliarele și construcțiile au atras investiții străine directe de 12 miliarde de euro în ultimii zece ani

E vorba de spații comerciale, diverse clădiri care pot fi modernizate, renovate și apoi închiriate ca birouri, clădiri de birouri mai vechi, dar amplasate în zone ultracentrale și centrale și care prin investiții pot fi aduse la standarde moderne. Investitorii privați acționează fie în nume propriu, fie se asociază în fonduri de investiții private pentru a achiziționa produse diverse și mai valoroase.

iStrfry , Marcus pe Unsplash

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.economica.net).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!