FacebookTwitterLinkedIn

După trei ani de pauză, ministrul Daea anunță reluarea activității Casei de Comerț Agroalimentar Unirea.

Weekendul trecut s-a semnat primul contract cu producătorii agricoli care vor livra, pentru început, 100 de tone de legume Casei de Comerț Agroalimentar Unirea, informează Agerpres.

„Am satisfactia reluarii unei activități care întâmplător a început în octombrie 2019 și iată că o repunem în planul acesta al împlinirii tot în octombrie, dar din nefericire, după 3 ani. E vorba de a pune în mișcare Casa de Comerț Agroalimentar Unirea”, a precizat Petre Daea.

Ministrul a transmis ca, de-a lungul vremii, „Casa de Comerț Unirea s-a mutilat din punct de vedere juridic”, dar urmează să „pornească la drum”, cu multă muncă și mult efort.

„N-a fost ușor, ci extrem de greu, pentru că de-a lungul vremii s-a mutilat si din punct de vedere juridic această Casă de Comerț și a trebuit să lucrăm să o punem în spațiul juridic și, evident, să mobilăm structurile de comandă și de execuție în așa fel încât să pornească la drum. Nu va fi ușor. De aceea trebuie multă muncă, multă, mult efort, dar în același timp foarte mult interes. Sunt sigur că în acest cuplaj al interesului național vom găsi soluțiile pentru a reduce importurile, pentru a putea furniza hrană țării, cultivând-ne terenul, îngrijind animalele”, a subliniat ministrul.

Potrivit lui Petre Daea, primele produse ale Casei de Comerț Unirea vor ajunge în zilele următoare în lanțurile de magazine Carrefour și Metro, iar ulterior și în alte rețele de magazine.