FacebookTwitterLinkedIn

Grupul MLP, dezvoltator activ pe piața industrială din Europa, a raportat cifre în creștere pentru primele nouă luni ale anului. Valoarea activului net al Grupului a crescut cu 33%, la peste 498,5 milioane de euro, iar valoarea proprietăților sale de investiții a crescut, de asemenea, cu 33%, la peste 958,2 milioane de euro. 

Venitul consolidat s-a îmbunătățit cu 35% pe an, la 41,9 milioane de euro, ca urmare a creșterii suprafeței închiriate și a prețurilor de închiriere. Venitul net din chirii, pe de altă parte, a crescut cu 30% față de anul trecut, la 31 milioane de euro. În primele nouă luni ale anului 2022, MLP Group a generat un profit net de 112,2 milioane de euro, o îmbunătățire de peste 2,6 ori față de anul precedent.

“Condițiile din sectorul depozitelor rămân stabile, cu cerere continuă sănătoasă pentru spații de depozitare. Proiectele noastre finalizate au o rată de neocupare foarte scăzută, aproape de 0%. În general, orice spațiu care devine disponibil este ocupat rapid de noi chiriași. Acest lucru ne oferă loc pentru o creștere rapidă în continuare, inclusiv prin investiții parțial speculative. În acest scop, ne-am asigurat un portofoliu atractiv de terenuri și am semnat numeroase acorduri de rezervare pentru achiziționarea de noi terenuri pentru dezvoltări ulterioare, atât în Polonia, cât și în străinătate”, a declarat Radosław T. Krochta, Președintele Consiliului de Administrație al MLP Group.  

În prezent, Grupul MLP își dezvoltă operațiunile pe piețele din Polonia, Germania, Austria și România. Spațiul total închiriat la sfârșitul lunii septembrie 2022 a fost de peste 1 milion mp, crescând de la începutul anului cu peste 125 mii mp. Capacitatea țintă a portofoliului de proiecte existente depășește 1,6 milioane mp. Grupul operează în prezent 22 de parcuri logistice în Polonia și în străinătate. În România, grupul deține MLP Park Bucharest West, în Chitila.