16.9 C
București
luni, martie 20, 2023

Imobiliare – Nicușor Dan: Modul în care se construiește în București este scăpat de sub control – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

El a atras atenția că nu este normal ca aproximativ 10.000 de autorizații de construire emise pe an să fie verificate de doar câțiva oameni de la Inspectoratul de Stat în Construcții (ISC) din București, scrie Agerpres...

Nu e normal ca ISC din București să aibă trei - patru oameni care să verifice legalitatea pentru toate autorizațiile astea, în condițiile în care din orice investiție, din orice autorizație, există o taxă care se duce la ISC, care, dacă nu mă înșel, este 0,6 sau 0,7% din valoarea investiției, ceea ce e foarte mult", a punctat Nicușor Dan.

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a afirmat că modul în care se construiește în București este „scăpat de sub control”, deoarece autoritățile locale nu au fost atente la cum au fost emise autorizațiile și au încălcat legea, iar instituțiile cu rol de control nu și-au făcut treaba.

„Pe o parte, Primăriile generală și de sector mult timp nu au fost atente la modul cum au emis autorizații și de foarte multe ori au încălcat legea. Pe de altă parte, sunt instituții de control, Inspectoratul de Stat în Construcții, prefectul și Parchetul, care nu și-au făcut treaba”, a susținut Nicușor Dan, într-o conferință de presă.

El a atras atenția că nu este normal ca aproximativ 10.000 de autorizații de construire emise pe an să fie verificate de doar câțiva oameni de la Inspectoratul de Stat în Construcții (ISC) din București, scrie Agerpres.

„Primăria Capitalei dă cam 1.000 de autorizații pe an, noi dăm în zone protejate. Primăriile de sector împreună dau vreo 8.000 – 9.000 de autorizații pe an. Cu totul, în București, se dau cam 10.000 de autorizații pe an. Nu e normal ca ISC din București să aibă trei – patru oameni care să verifice legalitatea pentru toate autorizațiile astea, în condițiile în care din orice investiție, din orice autorizație, există o taxă care se duce la ISC, care, dacă nu mă înșel, este 0,6 sau 0,7% din valoarea investiției, ceea ce e foarte mult”, a punctat Nicușor Dan.

El a estimat că s-au emis mii de autorizații nelegale. „În momentul în care se emite o autorizație de construire, trebuie să te asiguri că acea clădire va funcționa din toate perspectivele, din perspectiva traficului, ISU, din perspectiva sănătății populației. (…) S-au și emis mii de autorizații, poate zeci de mii de autorizații nelegale care nu au fost cenzurate de organul ce trebuia să le cenzureze”, a adăugat primarul general. 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!