26 C
București
sâmbătă, mai 21, 2022

Imobiliare – Nouă sarcină pregătită pentru dezvoltatori: Clădirile nerezidențiale, de la cele de birouri până la hoteluri și mall-uri – echipate obligatoriu cu un anumit sistem de producere a energiei electrice – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Acest sistem ar trebui să producă minim 30% din consumul propriu total al clădirii, prevede un proiect legislativ avansat de reprezentanții actualei puteri.

”De exemplu, dacă în Romania se vor construi 1.000 de clădiri nerezidențiale, iar fiecare cladire va avea instalate surse regenerabile de energie, care ar produce 20-30 KV, acest fapt ar conduce la introducerea în sistemul energetic național a aproximativ 2-3 Tera KV, ceea ce ar reprezenta o gură de oxigen pentru acest sistem”, au calculat inițiatorii proiectului.

(1) lit b)-h), certiflcatul de urbanism emis de autoritățile administrației publice competente, în vederea obținerii, în condițiile legii, a autorizației de construire pentru executarea lucrărilor de construcții, va cuprinde o documentație tehnică pentru instalarea obligatorie a unui sistem alternativ de producere a energiei electrice din surse regenerabile, care sa producă minim 30% din consumul propriu total”, este textul propus pentru noua reglementare.

Certificatul de urbanism emis pentru clădirile noi nerezidențiale, necesar pentru obținerea autorizației de construire, va cuprinde o documentație tehnică pentru instalarea obligatorie a unui sistem alternativ de producere a energiei electrice din surse regenerabile. Acest sistem ar trebui să producă minim 30% din consumul propriu total al clădirii, prevede un proiect legislativ avansat de reprezentanții actualei puteri.

Autorii proiectului cred că în acest mod România poate deveni exportator de energie electrică, în acest context geopolitic dificil.

”De exemplu, dacă în Romania se vor construi 1.000 de clădiri nerezidențiale, iar fiecare cladire va avea instalate surse regenerabile de energie, care ar produce 20-30 KV, acest fapt ar conduce la introducerea în sistemul energetic național a aproximativ 2-3 Tera KV, ceea ce ar reprezenta o gură de oxigen pentru acest sistem”, au calculat inițiatorii proiectului.

Aceștia mai arată că prin modificarea propusă ”instalarea sistemelor alternative de producere a energiei în cazul ciădirilor nerezidențiale noi va deveni obligatorie, acolo unde condițiile tehnice și de mediu permit acest lucru.

Numai că textul de lege propus nu prevede vreo excepție de la noua obliigație. 

”Pentru clădirile/ansamblurile de clădiri noi nerezidențiale având funcțiunile prevăzute la art. 7 alin. (1) lit b)-h), certiflcatul de urbanism emis de autoritățile administrației publice competente, în vederea obținerii, în condițiile legii, a autorizației de construire pentru executarea lucrărilor de construcții, va cuprinde o documentație tehnică pentru instalarea obligatorie a unui sistem alternativ de producere a energiei electrice din surse regenerabile, care sa producă minim 30% din consumul propriu total”, este textul propus pentru noua reglementare.

Clădirile la care face referire textul propus sunt, conform legii în vigoare, cele de 

Pentru a intra în vogoare, măsura trebuie adoptată de Parlament și promulgată de șeful statului.

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!