4.4 C
București
vineri, decembrie 2, 2022

Imobiliare – Novartis vrea să separe divizia de medicamente generice Sandoz de întregul grup – Sinteza

1 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: In prelucrare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

august 26, 2022, 12:52PM GMT+0200 | 10 views Laura-Georgiana Cioba Afaceri I’m a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering food industry, agriculture, tourism, FMCG, HoReCa and health industry. Have any news tip? Drop me an email at laura.cioba@forbes.ro. Novartis intenţionează să separe de grup divizia de medicamente generice Sandoz pe motiv


|
10 views

Laura-Georgiana Cioba
Afaceri
I’m a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering food
industry, agriculture, tourism, FMCG, HoReCa and health industry. Have
any news tip? Drop me an email at laura.cioba@forbes.ro.

Novartis intenţionează să separe de grup divizia de medicamente generice Sandoz pe motiv că vrea să-şi concentreze atenţia pe medicamentele sale brevetate, comercializate pe bază de reţetă.

În acest sens, compania a demarat încă din luna octombrie a anului trecut un proces de evaluare strategică a Sandoz, transmite CNBC.

Potrivit reprezentanților grupului elvețian, până în prezent, Novartis nu a primit nicio ofertă oficială pentru Sandoz, dar dacă ar apărea una „foarte atractivă” Novartis o va lua în considerare.

Cu toate acestea, CEO-ul companiei Vas Narasimhan a precizat că oricare ar fi scenariile, certitudinea constă în faptul că va exista o separare a Sandoz de grup. Deşi se pare că Novartis a stărnit interesul unor investitori, anunţul separării nu va fi o surpriză, având în vedere că a fost văzută ca un rezultat probabil din cauza condiţiilor proaste de piaţă, inclusv de pe piaţa medicamentelor generice, subliniază analiştii.

Acţiunile Novartis reflectă deja în mod corespunzător evaluarea celor două afaceri, au adăugat analiştii J.P. Morgan într-o notă.

Sandoz – care a generat anul trecut vânzări de aproape 10 miliarde de dolari, vânzând medicamente generice şi biosimilare (versiuni ieftine de medicamente biologice fabricate din organisme vii) – va apărea drept principala companie de medicamente generice din Europa, potrivit Novartis.

Astfel, este de aşteptat ca Sandoz să aibă sediul central în Elveţia şi să fie listată la SIX Swiss Exchange, cu un program de certificate americane de depozit în Statele Unite, iar Richard Saynor va rămâne CEO după separarea companiei.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.forbes.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!