20 C
București
luni, mai 23, 2022

Imobiliare – Oana Ozmen: Cererile de finanțare din fondurile PNRR pe eficiență energetică trebuie să ducă la proiecte finalizate – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Potrivit domniei sale, peste jumătate din fondurile alocate pentru Componenta 5 din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) – Valul Renovării au fost accesate de autorităţile locale şi centrale, ca urmare a depunerii a 712 cereri pentru eficientizarea energetică şi asigurarea siguranţei seismice şi la incendiu a clădirilor multietajate rezidenţiale şi publice...

Apelul pentru proiectele care se subscriu schemei de ajutor de stat, având ca obiectiv sprijinirea investițiilor destinate instalării de noi capacități de producere a energiei electrice din surse regenerabile de energie eoliană și solară (cu sau fără instalații de stocare integrate) se încheie pe 31 mai...

Oana Ozmen spune că țara noastră are nevoie de campanii de conștientizare a beneficiilor eficienței energetice, mai ales în condițiile prețurilor crescute la energie și gaze.

Cererile de finanțare din fondurile PNRR pe eficiență energetică trebuie sa ducă la proiecte care să se finalizeze și am speranța că acest obiectiv se va împlini, a declarat deputatul USR Oana Ozmen, într-o conferință de specialitate pe tema PNRR.

Potrivit domniei sale, peste jumătate din fondurile alocate pentru Componenta 5 din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) – Valul Renovării au fost accesate de autorităţile locale şi centrale, ca urmare a depunerii a 712 cereri pentru eficientizarea energetică şi asigurarea siguranţei seismice şi la incendiu a clădirilor multietajate rezidenţiale şi publice. Apelul de proiecte a fost deschis la începutul lunii aprilie, bugetul total fiind de 2,8 miliarde de euro.

Oana Ozmen a spus: “Investițiile în domeniul energiei sunt esențiale și amintim aici cu precădere de cele din resurse regenerabile. Apelul pentru proiectele care se subscriu schemei de ajutor de stat, având ca obiectiv sprijinirea investițiilor destinate instalării de noi capacități de producere a energiei electrice din surse regenerabile de energie eoliană și solară (cu sau fără instalații de stocare integrate) se încheie pe 31 mai.

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene este coordonator PNRR la nivel național. Cu o planificare adecvată și asumarea măsurilor, România va beneficia de pe urma creșterii economici, sporind astfel standardul de viață al românilor”.

Potrivit doamnei Ozmen, avem un fond de clădiri îmbătrânit, dar nu trebuie să neglijăm clădirile cu risc seismic și cele de patrimoniu chiar dacă, de cele mai multe ori, costul intervenției de renovare este mult mai mare. Deputatul USR a mai precizat că pretul crescut al materialelor de construcții poate influenta costul final al lucrărilor de renovare.

Oana Ozmen spune că țara noastră are nevoie de campanii de conștientizare a beneficiilor eficienței energetice, mai ales în condițiile prețurilor crescute la energie și gaze. “În special, copiii trebuie să fie conștienți de aceste beneficii pentru a avea un viitor sustenabil, mai bun. Am participat recent la acțiunea organizată de România Eficientă care a marcat finalizarea lucrărilor de renovare la standarde nZEB realizate la Liceul Tehnologic Energetic „Elie Radu” din Ploiești.

Elevii și cadrele didactice se vor bucura din plin de beneficiile unei clădiri performante care asigură un climat ideal pentru studiu și dezvoltare. Clădirea școlară va avea un consum mediu anual de energie diminuat cu aproximativ 60%. Mai mult decât atât, datorită panourilor fotovoltaice și panourilor solare termice montate, clădirea își va putea asigura aproape în totalitate consumul energetic din surse proprii în sezoanele calde”.

Conform doamnei Ozmen, parteneriatele de tip public-privat dau cele mai bune rezultate. Acestea merită încurajate activ pentru ca astfel de proiecte să fie implementate la nivelul fiecărei unități administrativ-teritoriale.

Oana Ozmen a mai amintit de expoziția de la Palatul Parlamentului, dedicată Zilei Mondiale a Eficienței Energetice din 5 martie, adăugând că măsurile de eficiență energetică nu trebuie să lipsească din viața noastră nici măcar o zi: “Expoziția ”Școala Verde și eu pot fi RETROFIT” cu sprijinul Comisiei pentru Industrii și Servicii în parteneriat cu Primăria Sectorului 6, a aparținut copiilor care ne-au demonstrat că responsabilitatea nu e o chestiune de vârstă, ci de atitudine. Lucrările lor sunt o dovada ca au notiuni despre eficiența energetică și pot propune soluții pentru școlile în care învață.

Fiecare machetă sau desen care au fost expuse la Palatul Parlamentului pe 1 și 2 martie au fost rodul muncii în echipa a fiecarei clase sub îndrumarea profesorilor și avem certitudinea că altele noi își vor face loc curând”.

Astfel, în opinia doamnei Ozmen, parteneriatele public-privat trebuie încurajate, iar campaniile de conștientizare sunt necesare şi de actualitate.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!