0.8 C
București
duminică, februarie 5, 2023

Imobiliare – One United Properties a raportat afaceri și profit în creștere pentru primele nouă luni din acest an – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Deși a vândut mai puține locuințe, venitul net din vânzarea de proprietăți rezidențiale a fost mai mare cu 100 de milioane de lei față aceeași perioadă a anului trecut.

One United Properties a raportat o cifră de afaceri consolidată de 908,8 milioane de lei, în creștere cu 45% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Venitul net obținut din vânzarea de locuințe a fost de 278,3 milioane de lei, cu 56% mai mult față de primele trei trimestre din 2021, datorită faptului că dezvoltările majore se apropie de finalizare, se mai arată în raportul celor de la One.

One United Properties a raportat o cifră de afaceri consolidată de 908,8 milioane de lei, în creștere cu 45% față de aceeași perioadă a anului trecut. Creșterea cifrei de afaceri a fost susținută de creșterea cu 15% a veniturilor din vânzarea proprietăților. Venitul net obținut din vânzarea de locuințe a fost de 278,3 milioane de lei, cu 56% mai mult față de primele trei trimestre din 2021, datorită faptului că dezvoltările majore se apropie de finalizare, se mai arată în raportul celor de la One.

În plus față de anul trecut, dezvoltatorul a realizat câștiguri din achizițiile negociate de 94 de milioane de lei. Pe plus au fost și veniturile din chirii, care au crescut de la 1,37 milioane de lei, la 41,6 milioane de lei. Câștigurile din investiții imobiliare finalizate au crescut de la 18,7 milioane de lei în primele trimestre din 2021, la 92,8 milioane de lei anul acesta.

Profitul net a fost de 421 milioane de lei, în creștere cu 120%, față de 19o de milioane de lei în aceeași perioadă a anului trecut.

Dezvoltatorul a vândut și pre-vândut anul acesta mai puține locuințe decât în primele nouă luni din 2o21. „Scăderea numărului de unități vândute în 2022 comparativ cu aceeași perioadă din 2021 a fost rezultatul lipsei stocului disponibil cauzat de întârzierile semnificative din partea autorităților în aprobarea autorizațiilor de construire. Acest stoc limitat de apartamente are o valoare mai mare pe unitate și, mai ales, o marjă mai mare decât celelalte unități deja vândute în cadrul acelorași dezvoltări”, se arată în raportul companiei. Venitul net din vânzarea de proprietăți rezidențiale a fost mai mare cu 100 de milioane de lei față de anul trecut.

Astfel, dacă anul trecut One United a vândut și prevândut 569 de apartamente și locuri de parcarea pentru 176,4 milioane de euro, anul acesta One United a vândut 260 de apartamente și 544 de locuri de parcare pentru 103,8 milioane de euro.

Veniturile din chirii ale One United care cuprinde și cele generate de segmentele de birouri și retail, au crescut la 41,7 milioane de lei. Creșterea se datorează veniturilor provenite de la chiriașii de la One Tower, clădire închiriată 100%, One Cotroceni Park Faza 1, grad de închiriere de 83% la 30 septembrie 2022, dar care nu generează încă venituri integral, deoarece o mare parte a chiriașilor se află încă în faza de amenajare. Veniturile din chirii le includ și pe cele generate de One Victoriei Plaza, clădire cumpărată în trimestul al treilea, precum și impactul rezultatelor generate de chiriile de la Bucur Obor, care sunt consolidate în cadrul diviziei de proprietăți comerciale.

One United așteaptă autorizația pentru 2.000 de locuințe

Recent, compania a obținut autorizații de construire pentru noi noi ansambluri rezidențiale în București, cu un total de invesitții ce trece de 400 de milioane de euro.

„Înainte de sfârșitul anului, One United Properties estimează că va primi autorizația pentru One Lake District, un proiect rezidențial care va găzdui încă 2.000 de unități rezidențiale. La data publicării acestui raport, dosarul pentru obținerea autorizației pentru One Lake District a fost depus la autoritățile relevante și s-a confirmat că este 100% complet”, se mai arată în raport.

În septembrie, One United avea un portofoliu de terenuri de 217.000 mp, cu un total de drepturi de construire supraterană de peste 750.000 mp, unde vor fi construite peste 5.200 de apartamente și spații comerciale. În plus, dezvoltatorul se află în negocieri avansate pentru alte viitoare dezvoltări, precum și în stadii incipiente de discuții sau negocieri pentru alte peste 20 de dezvoltări, arată datele din raportul financiar pentru primele șase luni din acest an.

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.economica.net).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!