1 C
București
vineri, decembrie 2, 2022

Imobiliare – One United Properties: Instanţa suspendă executarea Hotărârii CGMB din 18 decembrie 2019 privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal „Aleea Modrogan nr. 1A” și autorizației de construire, până la pronunțarea instanței de fond – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

One United Properties: Instanţa suspendă executarea Hotărârii CGMB din 18 decembrie 2019 privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal „Aleea Modrogan nr.

One United Properties: Instanţa suspendă executarea Hotărârii CGMB din 18 decembrie 2019 privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal „Aleea Modrogan nr.

Instanţa suspendă executarea Hotărârii CGMB din 18 decembrie 2019 privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal „Aleea Modrogan nr.

Instanţa suspendă executarea Hotărârii CGMB din 18 decembrie 2019 privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal „Aleea Modrogan nr. 1A” și autorizației de construire, până la pronunțarea instanței de fond, a anunţat conducerea One United Properties SA.

Este vorba de proiectul  One Modrogan.

One United Properties a transmis: “La data de 8 iulie 2022, Curtea de Apel București a făcut publică soluția pronunțată în recursul dosarului 32458/3/2021, prin care instanța de recurs a respins ca nefondate recursurile incidente formulate de societatea One Modrogan S.R.L. și intervenienta accesorie în sprijinul pârâtei, Asociația Lexcivica, și a admis recursul principal formulat de reclamanta Asociația pentru Conservarea Integrată a Patrimoniului Natural și Cultural. Prin această hotărâre definitivă instanța de recurs a casat soluția pronunțată în faza de fond și, în rejudecare, a dispus suspendarea executării Hotărârii Consiliului General al Municipiului București nr. 707 din 18 decembrie 2019 privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal „Aleea Modrogan nr. 1A” și autorizației de construire nr. 529/1838607 din 21 septembrie 2020 emisă de Primarul General al Municipiului București, până la pronunțarea instanței de fond.

Pronunțarea instanței de fond va avea loc în cadrul dosarului 11527/3/2022, înregistrat pe rolul Tribunalului București, pentru care primul termen de judecată a fost deja stabilit la data de 6 septembrie 2022.

În vederea executării deciziei Curții de Apel București, One Modrogan SRL va proceda la luarea măsurilor necesare pentru punerea în siguranță a șantierului, în conformitate cu prevederile legale aplicabile. Societatea va informa piața în mod continuu cu privire la evoluția acestor dosare.”

Potrivit raportului anual One United Properties, One Modrogan a inregistrat venituri contractuale de 94.972.128 lei, in 2021, si de 19.119.721 RON, in  2020. Compania a raportat in 2021 o crestere cu 69% a vanzarilor la One Modrogan, de la 12 unitati, la 22 unitati. Proiectul trebuia livrat in T4 2022.

Anul trecut, Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a anuntat ca va înainta către Prefectul Municipiului București o solicitare de anulare a autorizației pentru construcţia din Aleea Modrogan nr. 1A și va sesiza Inspectoratul de Stat în Construcții.

Aceasta a scris, in ianuarie 2021: “În această dimineață am mers pe Aleea Modrogan nr. 1A din inima Bucureștiului și am văzut șantierul de acolo. Este îngrozitor să privești cum o zonă protejată devine betonată din cauza unor funcționari publici cu interese meschine. În Parcelarea Filipescu cineva s-a gândit să planteze 3 blocuri și să distrugă zona istorică. Știm foarte bine cine a dat aceste avize și autorizații de construire.

Alături de mine venit și domnul viceprimar al Sectorului 1 Oliver Păiuși care a început deja demersurile de verificare a documentației elaborată de funcționarii din Primăria Sectorului 1. Eu voi înainta către Prefectul Municipiului București o solicitare de anulare a autorizației de construire și voi sesiza Inspectoratul de Stat în Construcții.
Avem zero toleranță față de cei care aleg să distrugă moștenirea impresionantă a Bucureștiilor”.

Potrivit filmului postat de Clotilde Armand, este vorba de compania One United Properties care va dezvolta în zona aleea Modrogan un proiect rezidențial exclusivist, format din 3 blocuri cu regim redus de înălțime (3 etaje cu 4 retras).

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!