2.9 C
București
marți, noiembrie 30, 2021

Imobiliare – Opinie Mihaela Mitroi, Global Tax Advice: Ministerul Finanțelor vrea să elimine facilitatea de impozitare a salariilor pentru angajații din IT, dar și facilitățile pentru lucrătorii în construcții; consultarea mediului de afaceri este absolut necesară – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... În cazul acestei măsuri, presiunea pe sistemele de asigurări sociale este foarte mare dar trebuie pusă în balanță cu nevoia de lucrători în acest sector.Dacă executivul vrea într-adevăr să elimine această facilitate.

Ministerul Finanțelor se uită să elimine facilitatea de impozitare a salariilor pentru angajații din IT (software și hardware), dar și facilitățile pentru lucrătorii în construcții. Eliminarea facilităților de taxare pentru cele două categorii de salariați este angajată și asumată prin PNRR în cadrul reformei fiscale.

Principiul echității fiscale stă în spatele acestei eliminări pe care o analizează Ministerul. Dar discutăm despre două lucruri distincte. Facilitatea de scutire a impozitului pentru IT este o facilitate care funcționează de 20 de ani. A dus la dezvoltarea sectorului care deja are o creștere anuală de aproximativ 15%. Guvernul poate să beneficieze, pe termen lung de pe urma dezvoltării acestui sector.

De partea cealaltă, facilitatea de eliminare a plății contribuțiilor pentru sectorul de construcții, a fost introdusă în 2018 pentru o perioadă de 10 ani și asumată astfel în Codul Fiscal ba chiar și în PNRR. Perioada lungă a fost gândită ca un element de predictibilitate. În cazul acestei măsuri, presiunea pe sistemele de asigurări sociale este foarte mare dar trebuie pusă în balanță cu nevoia de lucrători în acest sector.
Dacă executivul vrea într-adevăr să elimine această facilitate, trebuie să o facă într-un mod cât mai predictibil. Consultarea mediului de afaceri este absolut necesară, la fel și agrearea unui calendar cu un orizont de timp de punere în practică a unei asemenea măsuri. Este nevoie să protejăm piața muncii care este oricum supusă unor presiuni fantastice în acest sector.

Autor: Mihaela Mitroi, Partener, Global Tax Advice

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!