3.9 C
București
miercuri, noiembrie 30, 2022

Imobiliare – Ovidiu Bucătaru, Director Financiar, Grup Șerban Holding: „Toate scumpirile se traduc în creșterea cheltuielilor de producție, iar asta a provocat o presiune suplimentară asupra costurilor” – Sinteza

1 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: In prelucrare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

iulie 10, 2022, 3:55PM GMT+0200 | 1 views Laura-Georgiana Cioba Summer Plans 2022 I’m a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering food industry, agriculture, tourism, FMCG, HoReCa and health industry. Have any news tip? Drop me an email at laura.cioba@forbes.ro. Dacă în alți ani tema principală a PROIECTULUI EDITORIAL SPECIAL AL


|
1 views

Laura-Georgiana Cioba
Summer Plans 2022
I’m a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering food
industry, agriculture, tourism, FMCG, HoReCa and health industry. Have
any news tip? Drop me an email at laura.cioba@forbes.ro.

Dacă în alți ani tema principală a PROIECTULUI EDITORIAL SPECIAL AL FORBES ROMÂNIA viza obiceiurile și destinațiile de vacanță, anul acesta i-am provocat pe cei mai importanți manageri și antreprenori să răspundă unui scurt chestionar într-un moment complicat din punct de vedere economic și social, deși pentru cei mai mulți dintre noi ar fi trebuit să fie o așteptată revenire la (noua) normalitate.

Va intra afacerea dvs. în vacanță în această perioadă? Sau nu mai este vremea de „vacanțe” în contextul geopolitic, economic și social în care ne aflăm?

Domeniul agribusiness reprezintă un ciclu continuu și, în ciuda unui calendar lunar relativ constant, apar numeroase variabile care necesită prezența factorilor de decizie care să ia hotărâri prompte. Luna iunie înseamnă începutul campaniei de recoltare, care va continua pe tot parcursul verii, dar și în toamnă. În plus, contextul geopolitic creează o presiune suplimentară pe piața cerealelor, complementară dificultăților logistice apărute în timpul pandemiei și care au fost accentuate de conflictul din Ucraina, cu toate elementele subiacente. Astfel, vacanța în domeniul agriculturii nu poate avea loc decât în afara „sezonului agricol”, dar chiar și atunci cu dificultate deoarece în acea perioadă au loc pregătirile pentru producția următoare.

Cele mai întâlnite teme în discuțiile pe care redactorii Forbes România le-au avut de-a lungul acestui an au vizat creșterea inflației, războiul din Ucraina, pandemia, problemele din lanțurile de aprovizionare, lipsa forței de muncă, creșterea explozivă a prețurilor la utilități. Care sunt preocupările dvs. în următoarea perioadă?

Războiul din Ucraina cauzează numeroase probleme cu efecte în economie, energie, logistică, astfel că nu există vreo companie care să nu fie afectată de aceste dezechilibre. Toate scumpirile se traduc în creșterea cheltuielilor de producție, care a provocat o presiune suplimentară asupra costurilor. Din păcate, în domeniul în care activăm, această presiune nu a putut fi integral transferată către piață, urmând a fi suportată de companiile producătoare. În perioada următoare vom continua să monitorizăm dinamica pieței, astfel încât să facem ajustările necesare care să echilibreze costurile noastre și prețul plătit de clienți.

Ce vă îngrijorează, pentru perioada următoare, în domeniul/sectorul în care activați?

Evoluția situației din Ucraina este factorul determinant în evoluția activității noastre, având în vedere domeniul agribusiness în care activăm. În ciuda unei finalizări improbabile a conflictului în următoarele luni, sperăm că scumpirile se vor diminua și că inflația va scădea, astfel încât prețurile să se stabilizeze la un nivel acceptabil pentru toate părțile implicate.

De asemenea, condițiile meteorologice sunt întotdeauna o preocupare pentru sectorul nostru. Din fericire, anul acesta a fost unul destul de reușit din acest punct de vedere, fapt care atenuează, într-o anumită măsură, toate celelalte scumpiri. Pentru a reduce riscurile dependenței de vreme/precipitații, avem în plan continuarea investițiilor în sistemele de irigație, precum și în capacitățile de depozitare.

Cum arată planurile dvs. de business pentru finalul acestui an? Dar pentru 2023?

Pe termen scurt, planurile noastre vizează accesarea de granturi care să susțină procesul investițional, axat pe capacități suplimentare de depozitare și producție, reprezentând soluții pentru actuala criză de producție și logistică. Pe termen lung, în următorii ani, plănuim investiții importante pentru extinderea suprafețelor agricole, fermei avicole, sistemelor de irigații, facilităților de producție, precum și a capacităților de depozitare.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.forbes.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!