2.4 C
București
luni, decembrie 5, 2022

Imobiliare – Prețul mediu al unei case noi în SUA – de peste 10 ori mai mare decât venitul disponibil pe cap de locuitor, un nivel care nu a mai fost întâlnit până acum – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Prețul mediu al unei case noi în SUA este acum de peste 10 ori mai mare decât venitul disponibil pe cap de locuitor, un nivel care nu a mai fost întâlnit până acum.

Recent  fost de asemenea relatat că nivelul chiriei mediane pentru un apartament în Statele Unite a trecut de 2.000 de dolari pe lună pentru prima dată în istorie, crescând cu 15% față de mai 2021 la un nivel record de 2.002 dolari în luna mai a acestui an...

Cele mai ridicate prețuri sunt în New York, unde nivelul mediu al unei chirii este de 4.008 de dolari, în Boston – unde chiriașii potențiali trebuie să scoată din buzunar 3.970 de dolari lunar, precum și în Anaheim (California), care are o chirie medie de 3.400 de dolari.

Prețul mediu al unei case noi în SUA este acum de peste 10 ori mai mare decât venitul disponibil pe cap de locuitor, un nivel care nu a mai fost întâlnit până acum.

Recent  fost de asemenea relatat că nivelul chiriei mediane pentru un apartament în Statele Unite a trecut de 2.000 de dolari pe lună pentru prima dată în istorie, crescând cu 15% față de mai 2021 la un nivel record de 2.002 dolari în luna mai a acestui an. Cele mai ridicate prețuri sunt în New York, unde nivelul mediu al unei chirii este de 4.008 de dolari, în Boston – unde chiriașii potențiali trebuie să scoată din buzunar 3.970 de dolari lunar, precum și în Anaheim (California), care are o chirie medie de 3.400 de dolari.

Chirii record

Un nou raport publicat de compania Redfin arată că chiriile listate la nivel național în Statele Unite pentru apartamentele disponibile au crescut cu 15% în luna mai față de acum un an și cu 2% față de luna aprilie.

Chiriile au crescut cu peste 30% în Seattle și Cincinnati, în timp ce în Miami, West Palm Beach și Fort Lauderdale (toate în Florida), prețul chiriilor a urcat cu 29%. Chiar și în orașele anterior accesibile, cum ar fi Nashville, chiria medie este acum de 2.140 de dolari, în creștere cu 32% față de anul trecut.

Topul primelor zece orașe care au înregistrat cele mai mari creșteri include:

1. Austin, TX (48%)

2. Nashville, TN (32%)

3. Seattle, WA (32%)

4. Cincinnati, OH (32%)

5. Miami, FL (29%)

6. Fort Lauderdale, FL (29%)

7. West Palm Beach, FL (29%)

8. New York, NY (24%)

9. Districtul Nassau, NY (24%)

10. New Brunswick, NJ (24%)

Potrivit statisticilor, doar trei dintre cele mai populate 50 de zone metropolitane din Statele Unite au înregistrat o scădere a chiriilor în mai 2022 față de mai 2021. Chiriile au scăzut cu 10% în Milwaukee și cu 3% în Kansas City și Minneapolis. Redfin a notat că aceleași trei zone metropolitane înregistraseră o scădere a chiriilor și în luna aprilie a acestui an.

Potrivit companiei imobiliare, prețurile medii pentru închirierea de apartamente au ajuns la 4.008 dolari în New York, precum și în Newark și New Brusnick (ambele în New Jersey), 3.970 de dolari în Boston, 3.752 de dolari în Oakland și San Francisco, 3.400 de dolari în Los Angeles (toate orașe din California), în timp ce în Miami, Fort Laurdeale și West Palm Beach (Florida) prețul mediu al unei chirii este în prezent de 3.157 de dolari.

„Mai mulți oameni aleg să trăiască singuri, iar ratele în creștere ale dobânzilor ipotecare îi forțează pe potențialii cumpărători de case să continue să închirieze,” a spus economistul șef adjunct al Redfin, Taylor Marr, într-o declarație care a însoțit analiza realizată pe mai mult de 20.000 de apartamente din cele mai mari 50 de zone metropolitane din America. „Acestea se numără printre presiunile din partea cererii care mențin chiriile la un nivel ridicat. În timp ce închirierea a devenit mai scumpă, ea este acum mai atractivă decât cumpărarea pentru mulți americani în acest an, deoarece plățile ipotecare au depășit chiriile pentru multe case. Deși ne așteptăm ca creșterea prețului chiriei să continue să scadă în următoarele luni, probabil că ea va rămâne ridicată, provocând probleme continue de accesibilitate pentru chiriași.”

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!