4.1 C
București
miercuri, noiembrie 30, 2022

Imobiliare – Prețurile alimentelor continuă să crească. Prețul la făină, cu 24% mai mare față de finalul lui 2021 – Sinteza

1 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: In prelucrare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

iulie 12, 2022, 11:38AM GMT+0200 | 13 views Laura-Georgiana Cioba Actualitate I’m a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering food industry, agriculture, tourism, FMCG, HoReCa and health industry. Have any news tip? Drop me an email at laura.cioba@forbes.ro. La jumătatea acestui an, inflația a depășit pragul de 15%, și totodată estimările


|
13 views

Laura-Georgiana Cioba
Actualitate
I’m a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering food
industry, agriculture, tourism, FMCG, HoReCa and health industry. Have
any news tip? Drop me an email at laura.cioba@forbes.ro.

La jumătatea acestui an, inflația a depășit pragul de 15%, și totodată estimările Băncii Centrale Române, care spuneau că rata anuală a inflației va ajunge la 14,2% în luna iunie, procent depășit însă din luna aprilie.

În ultimele luni, cele mai mari scumpiri s-au înregistrat la produsele alimentare. Conform datelor Institutului Național de Statistică, în luna iunie 2022 raportat la iunie 2021, mărfurile alimentare costau cu 11% mai mult, cele mai mari scumpiri fiind înregistrate de uleiul alimentar, peste 49%, și cartofi (+42%).

Dacă ne raportăm la finalul anului trecut, toate alimentele s-au scumpit, uleiul bifând încă o dată cea mai mare creștere (+29%). Produsele de morărit și panificație sunt cu aproape 15% mai scumpe, iar din această categorie făina a avut cel mai mare avans: +24%. Drept urmare, și pâinea costă în luna iunie cu peste 15% mai mult decât la finalul anului trecut.  

Totodată, carnea de pasăre costa în luna iunie cu 12,6% mai mult decât în decembrie 2021, iar carnea de porc era mai scumpă cu 9% în perioada analizată. Laptele și produsele lactate au prețuri cu peste 10% mai mari decât la finalul anului trecut, în timp ce cafeaua s-a scumpit cu 10,6%. În cazul băuturilor alcoolice, scumpirea medie este de 5,66% în iunie 2022 față de decembrie 2021.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.forbes.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!