28 C
București
joi, septembrie 28, 2023

Imobiliare – Prime Kapital anunță un nou proiect de regenerare urbană, în Timișoara: Elba Residence  – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Proiectul rezidențial Elba Residence este planificat să fie dezvoltat în imediata apropiere a centrului orașului Timișoara și își propune să transforme terenul de 5,6 hectare pe care anterior a funcționat întreprinderea ELBA (Electrobanat), cu o istorie de peste 100 de ani...

Elba Residence este amplasat în apropierea zonelor cheie ale orașului, în cartierul Iosefin, care găzduiește cu mândrie aproximativ 30 de clădiri istorice importante, oferind vederi la faimosul râu Bega, dar și acces direct la diverse opțiuni de transport public existente.

Proiectul rezidențial va fi construit în faze și constă în aproximativ 1.200 de apartamente de înaltă calitate, 8.000 metri pătrați (GLA) de spații de retail și suport, spații verzi extinse, alei pietonale, curți private, terase pe acoperiș, precum și zone de sport și recreere.

Prime Kapital, dezvoltator și investitor imobiliar integrat, și partenerul său de investiții MAS PLC, investitor în, și operator de, proprietăți sustenabile cu o prezență puternică în Europa Centrală și de Est (ECE), pregătesc un nou proiect de regenerare urbană în Timișoara, pe malul râului Bega.

Proiectul rezidențial Elba Residence este planificat să fie dezvoltat în imediata apropiere a centrului orașului Timișoara și își propune să transforme terenul de 5,6 hectare pe care anterior a funcționat întreprinderea ELBA (Electrobanat), cu o istorie de peste 100 de ani, într-un proiect rezidențial integrat care va oferi întregii comunități beneficii dedicate, între care și o grădiniță.

„Proiectul Elba Residence ne oferă oportunitatea de a valorifica un teren important, prin dezvoltarea unui complex rezidențial sustenabil, care va aduce beneficii pe termen lung viitorilor rezidenți, dar și comunității extinse. Prin acest proiect, vom transforma o fostă platformă industrială într-un nou hub multifuncțional. Proiectul va asigura, printr-o rețea de zone verzi și alei pietonale, conexiunea dintre Gara de Nord și pistele pentru biciclete și aleile pietonale deja dezvoltate de autoritățile locale pe malul râului Bega. De asemenea, vom reabilita o clădire istorică (vechea grădiniță pentru copii), prin modernizarea și conservarea clădirii situate la pe acest teren”, a declarat Maggie Kitshoff, Partener Birouri & Rezidențial în cadrul Prime Kapital.

Prime Kapital mai are în construcție patru proiecte rezidențiale, în București, Iași și Ploiești și are în pregătire proiecte de regenerare urbană în alte mari orașe din România, precum Cluj și Brașov.

Elba Residence este amplasat în apropierea zonelor cheie ale orașului, în cartierul Iosefin, care găzduiește cu mândrie aproximativ 30 de clădiri istorice importante, oferind vederi la faimosul râu Bega, dar și acces direct la diverse opțiuni de transport public existente. Astfel, ELBA Residence va beneficia de o locație excelentă, care corespunde obiectivelor Prime Kapital de a construi comunități durabile, cu posibilitatea de a investi și de a moderniza infrastructura existentă.

Proiectul rezidențial va fi construit în faze și constă în aproximativ 1.200 de apartamente de înaltă calitate, 8.000 metri pătrați (GLA) de spații de retail și suport, spații verzi extinse, alei pietonale, curți private, terase pe acoperiș, precum și zone de sport și recreere. Designul proiectului include, de asemenea, soluții de parcare eficiente, pentru a veni în sprijinul realizării unui „cartier 15 minute”, predominant cu acces auto limitat.

Ansamblul rezidențial va completa orizontul deja impresionant al orașului prin propunerea de volume complementare, dar și prin atenția la detaliile arhitecturale și finisajele alese până la ultimul detaliu, pentru a celebra un stil de viață modern.

Elba Residence va avea locuințe cu tipologii variate, potrivite oricărui stil, de la studiouri, apartamente cu 2 și 3 camere, la duplexuri cu 4 camere. Pentru fiecare unitate, designul arhitectural acordă prioritate compartimentării eficiente, fără grinzi și stâlpi vizibili, și ferestrelor mari care lasă lumina naturală să intre în casă, fiind susținut de folosirea unor materiale de construcție de calitate și sustenabile, concept întâlnit în toate proiectele dezvoltate de Prime Kapital.

Dezvoltatorul va aduce și în Timișoara servicii gândite special pentru a veni în ajutorul clienților, și a face mai eficient procesul de cumpărare, precum Prime Link, serviciul de intermediere a creditelor, prin care își ajută cumpărătorii să primească cele mai competitive oferte de creditare, sau FlexAssist, un program de achiziție pe termen lung, unic pe piața imobiliară din România, care oferă soluții flexibile clienților care doresc să achiziționeze o locuință. Prime Kapital oferă, de asemenea, posibilitatea securizării depozitelor cumpărătorilor. Totodată, pentru a se asigura că investiția tuturor cumpărătorilor este protejată, dezvoltatorul va administra complexul rezidențial pe o perioadă de 5 ani.

Împreună cu MAS PLC, în cadrul unui parteneriat de tip joint-venture, Prime Kapital investește preponderent în active de retail, proiecte rezidențiale atent selectate și, în funcție de oportunități, în alte segmente imobiliare. Pe piața rezidențială, cei doi parteneri au în diferite faze de dezvoltare zece proiecte în cele mai importante orașe ale țării, în cadrul cărora vor fi livrate peste 14.000 de locuințe, cu o valoare de piață de peste 1,1 miliarde de euro.  

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!