Randamentul Eurobondurilor României la 10 ani a depăşit, recent, pragul de 8%, faţă de valori sub 2% în urmă cu 3 ani, în condiţiile în care pentru ţări din regiune, precum şi pentru economii majore, cum ar fi Germania, saltul a fost sensibil mai redus, arată consultanţii Colliers, conform news.ro.
”Randamentul Eurobondurilor României la 10 ani a depăşit, recent, pragul de 8%, faţă de valori sub 2% în urmă cu 3 ani, în condiţiile în care pentru ţări din regiune, precum şi pentru economii majore, cum ar fi Germania, saltul a fost sensibil mai redus. Randamentul Germaniei la 10 ani, spre exemplu, a urcat spre 2,4%, în creştere cu aproximativ 3 puncte procentuale. Interpretarea evoluţiilor de acest gen reprezintă una din componentele pe care consultanţii Colliers îşi propun să le abordeze în cadrul unui newsletter periodic. Acesta va oferi o serie de instrumente prin care analiştii financiari pot urmări principalii indicatori ai rentabilităţii şi perspectivele investiţiei într-o companie operaţională”, arată compania de consultanţă imobiliară.
Chiar dacă economia României va avea în 2022 un rezultat favorabil, cu o dinamica PIB posibil peste 6%, iar firmele vor avea rezultate bune, există multiple alte elemente care influenţează valoarea unei companii. Mai precis, scumpirea creditelor, creşterea dobânzilor şi înrăutăţirea costului cu riscul de ţară au un efect profund negativ, precizează consultanţii Colliers.
Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.forbes.ro).