15.4 C
București
vineri, mai 20, 2022

Imobiliare – Reff & Asociații și Deloitte România au asistat Studium Green în achiziționarea unui portofoliu de 100 de proprietăți de la Immobiliare Italo Romena – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Reff & Asociații și Deloitte România au asistat Studium Green, dezvoltatorul imobiliar din Cluj deținut de omul de afaceri Dorin Bob, în preluarea unui portofoliu de 100 de proprietăți de la Immobiliare Italo Romena, subsidiara fostei bănci italiene Veneto Banca (care din 2017 se află în proces de lichidare administrativă obligatorie).

Portofoliul achiziționat cuprinde peste 100 de active imobiliare de diferite tipuri, inclusiv clădiri rezidențiale și de birouri, terenuri agricole, hoteluri și pensiuni, situate pe întreg teritoriul României, în principal în București, Cluj-Napoca și Oradea.

Cele 100 de proprietăți preluate de la Immobiliare Italo Romena vor completa portofoliul existent al Studium Green, care include proiecte imobiliare precum Wings, West Side Park și Seasons, situate în Cluj-Napoca.

Reff & Asociații și Deloitte România au asistat Studium Green, dezvoltatorul imobiliar din Cluj deținut de omul de afaceri Dorin Bob, în preluarea unui portofoliu de 100 de proprietăți de la Immobiliare Italo Romena, subsidiara fostei bănci italiene Veneto Banca (care din 2017 se află în proces de lichidare administrativă obligatorie). Portofoliul achiziționat cuprinde peste 100 de active imobiliare de diferite tipuri, inclusiv clădiri rezidențiale și de birouri, terenuri agricole, hoteluri și pensiuni, situate pe întreg teritoriul României, în principal în București, Cluj-Napoca și Oradea. Tranzacția a fost semnată în august 2021, iar transferul proprietăților din prima etapă a fost finalizat în februarie 2022, urmând ca restul proprietăților să fie transferate până la sfârșitul acestui an.

Cele 100 de proprietăți preluate de la Immobiliare Italo Romena vor completa portofoliul existent al Studium Green, care include proiecte imobiliare precum Wings, West Side Park și Seasons, situate în Cluj-Napoca.

„Sunt deosebit de mulțumit de achiziționarea acestui portofoliu de imobile care au fost blocate mulți ani din cauza situației juridice și financiare a Grupului Veneto”, a declarat Dorin Bob, CEO, Studium Green. „Reintroducerea dinamică a acestor proprietăți în circuitul economic va oferi acum investitorilor locali oportunități importante de a dezvolta proiecte generatoare de venituri în sectoare numeroase și diverse”, a adăugat el.

Practica Reff & Asociații | Deloitte Legal specializată în domeniul imobiliar a oferit Studium Green asistență în analiza juridică și în procesul de due diligence, în structurarea tranzacției, precum și în faza de negocieri și în tranzacția propriu-zisă. Echipa de avocați a fost alcătuită din Irina Dimitriu, Partener, Larisa Popoviciu, Senior Managing Associate, și Maria Nițulescu, Managing Associate. De asemenea, echipa de servicii fiscale a Deloitte România a oferit consultanță cu privire la documentația tranzacției, prin contribuția Iuliei Bica, Manager.

„Portofoliul care a făcut obiectul acestei tranzacții este unul dintre cele mai cunoscute de pe piață. Diversitatea activelor imobiliare care îl alcătuiesc a generat un grad ridicat de complexitate juridică, gestionată de echipa noastră în timp record, pe durata procesului foarte intens de due diligence. Particularitățile fiecărui tip de proprietate au generat o structură complexă a tranzacției, etapizată, iar fiecare fază a presupus propriile condiții și cerințe. A fost o adevărată provocare să optimizăm potențialul a peste 100 de active, găsind în același timp soluții pragmatice care să protejeze interesele clientului și să respecte cerințele vânzătorului, și asta în condițiile unui demers riguros de licitație”, a spus Irina Dimitriu, Partener la Reff & Asociații | Deloitte Legal și liderul practicii de drept imobiliar.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!