FacebookTwitterLinkedIn

La început de an, familia Mutu, cea care deține retailerul Annabella, investește în inaugurarea unui nou magazin.

Extinderea business-ului a fost dintotdeauna miza antreprenorii Dan și Dorina Mutu din Râmnicu Vâlcea. Iar 2023 pare să fie un nou an început în forță de familia Mutu. Cei doi antreprenori au deschis o nouă unitate comercială în localitatea Frâncești din județul Vâlcea, aceasta fiind magazinul cu numărul 99 la nivel de rețea.

„Un an nou, un magazin nou! Marcăm prima lună din an cu deschiderea unui nou magazin Annabella. Magazinul are vitrine cu servire asistată, o sortimentatie vastă de legume și fructe și zona specială dedicată brandului Râureni”, au anunțat reprezentanții grupului pe pagina de Facebook a companiei.

Rețeaua de magazine Annabella este considerată ca fiind cel mai puternic jucător român din comerțul alimentar, asta dacă privim către numărul de magazine din rețea, dar și din prisma cifrei de afaceri obținute. Cei doi antreprenori dețin în portofoliul business-ului și fabrica de conserve din legume și fructe Râureni, pe care au cumpărat-o în anul 2008. Înființată în anul 1968, Râureni este unul dintre cei mai vechi și importanți producători de conserve și sucuri din legume și fructe din România, brand pe care cei doi antreprenori au reușit să-l reînvie în urma unui proces complex de modernizare.

În 2021, Annabella Fabrica de Conserve Râureni SA a înregistrat o cifră de afaceri ce a depășit 155 milioane de lei, o creștere de aproximativ 23% față de 2020 și un profit net de peste 20 milioane de lei, raportând.

De asemenea, la finalul lui 2021, Annabella Fabrica de Conserve Râureni a primit acordul Consiliului Concurenței de a prelua Fabka Group S.RL, companie cu același domeniu de activitate, deținută de cetățeanul libanez Bou Karam Serge și de compania-Pionicostruct SRL din Vâlcea.

Compania Annabella, care operează reţeaua de magazine, a raportat în 2021 o cifră de afaceri de peste 388 milioane de lei, cu 12% peste nivelul înregistrat anul anterior. Reţeaua de magazine Annabella avea în 2021 peste 1.000 de angajați şi un profit net de 15,6 milioane de lei.