0.8 C
București
sâmbătă, februarie 4, 2023

Imobiliare – Românii, în top zece cumpărători de imobiliare în Dubai – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

În ceea ce privește piața imobiliarelor din Dubai, rușii ocupă locul 1 în topul investorilor, iar românii se clasează pe poziția 10.

Investitorii rușii i-au depășit pe cei indieni, britanici și italieni, după cum o arată datele raportului din trimestrul al treilea din 2022 realizat de compania de brokeraj Betterhomes.

Însă, în prima jumătate a lui 2022, indienii erau cei mai prolifici cumpărători în Dubai, urmați de britanici, italieni, ruși și francezi, scrie Adevarul.

Criza din februarie i-a determinat pe oamenii cu valori nete mai mari să se mute în țări mai sigure, stabile și cu economii care cresc rapid. În ceea ce privește piața imobiliarelor din Dubai, rușii ocupă locul 1 în topul investorilor, iar românii se clasează pe poziția 10.

Investitorii rușii i-au depășit pe cei indieni, britanici și italieni, după cum o arată datele raportului din trimestrul al treilea din 2022 realizat de compania de brokeraj Betterhomes. Poziția adoua este ocupată de investorii din Marea Britanie, urmați de cei din India, Germania, Franța, Statele Unite ale Americii, Pakistan, Liba, Canada și România, potrivit Khaleej Times.

Însă, în prima jumătate a lui 2022, indienii erau cei mai prolifici cumpărători în Dubai, urmați de britanici, italieni, ruși și francezi, scrie Adevarul.

„Europenii au dominat numărul cumpărătorilor din străinătate de-a lungul anului 2022. Conflictele globale și atenuarea sporită a europenii i-au plasat pe ruși în fruntea clasamentului nostru ca și cumpărători nerezidenți numărul unu în Dubai. Regatul Unit deține o poziție puternică pe locul doi, deoarece mai multe persoane văd valoarea cumpărării imobiliare în Dubai și diversele beneficii pe care, fără îndoială, le oferă, cum ar fi siguranță, soare și oportunități nesfârșite”, au precizat cei de la Betterhomes în raportul trimestial.

În urma crizei ruso-ucrainene din februarie, mai mulți indivizi cu valori nete mai mari din cele două state au optat să se mute în țări mai sigure, stabile și cu economii în creștere.

Rizwan Sajan, președintele și fondatorul Danube Group, a declarase înainte de publicare raportului că rușii au fost unul dintre investitorii majori în Dubai și în proiectele sale imobiliare.

„Aproximativ 60% dintre investitori sunt străini în ultimul nostru proiect Opalz, care a fost vândut în prima zi, datorită încrederii pe care oamenii o au în Dubai și în proiectul nostru. Ori de câte ori există o criză economică sau politică, oamenii vor să vină în Dubai pentru că este un refugiu sigur”, a spus Sajan.

Sectorul imobiliar din Dubai a înregistrat un trimestru record pentru tranzacții finalizate, cu 22.895 de unități vândute, în creștere cu 61% față de trimestrul al treilea al anului trecut, atrăgând atât cumpărători locali, cât și internaționali.

„Dubai a continuat să depășească aproape toate celelalte piețe internaționale, deoarece migrația post-Covid în Emiratele Arabe Unite continuă în ritm rapid”, se arată în comunicat.

Firma de brokeraj imobiliar a declarat că prețurile au fost aproape constante, în general, în perioada iulie-septembrie.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!