FacebookTwitterLinkedIn

A doua ediţie a programului „Rabla pentru electrocasnice” din acest an începe luni, 21 noiembrie, cu o etapă preliminară în care persoanele care vor să solicite bani pentru înlocuirea electrocasnicelor vechi deţinute cu unele cu un consum de energie mai mic se pot înscrie online.

Valoarea voucherelor este de 500 de lei pentru laptopuri, 400 de lei pentru maşini de spălat rufe sau vase, uscătoare de rufe, aparate de aer condiţionat şi frigidere, 300 de lei pentru tablete şi 200 de lei pentru aspiratoare.

Conform Administrației Fondului pentru Mediu (AFM), cumpărătorii care și-au făcut conturi în alte ediții ale programului le pot utiliza și acum. Ceilalți se pot înscrie de luni, de la ora 10:00 până pe 25 noiembrie.

De banii de la stat poate beneficia orice persoană cu domiciliul în România, care se obligă să predea și un produs electrocasnic uzat echivalent celui nou, notează RRA.

Primul pas este înscrierea online pe platforma Administrației Fondului pentru Mediu prin crearea unui cont de utilizator, unde trebuie completate toate datele solicitate, la care se adaugă o declarație pe propria răspundere din care să reiasă că persoana respectivă nu are restanțe la bugetul de stat ori local.

Solicitantul trebuie să încarce o copie a cărții de identitate. Cele două documente pot fi încărcate până la momentul utilizării voucherului și de magazinul unde este depus acesta.

După înscriere, persoanele vor cere voucherul în funcție de cele trei etape ale ediției programate:

  • etapa I pentru mașini de spălat rufe, de spălat vase, precum și frigidere și congelatoare între 5-9 decembrie 2022.
  • etapa a II-a pentru laptopuri și tablete între 12-16 decembrie 2022.
  • etapa a III-a pentru aparate de aer condiționat, uscătoare de rufe și aspiratoare, între 19-23 decembrie 2022.

În cel mult șapte zile de la publicarea listei cu solicitanți aprobați, cei care au primit vouchere trebuie să le folosească în magazinele înscrise în program.