4 C
București
vineri, decembrie 3, 2021

Imobiliare – SkyTower obține certificarea ÖGNI DGNB, categoria Gold, pentru clădiri sustenabile – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... SkyTower, cea mai înaltă clădire de birouri din România, a primit certificarea Gold DGNB pentru clădiri sustenabile, în urma evaluării de către ÖGNI (Societatea austriacă pentru managementul imobiliar sustenabil), potrivit unui comunicat... În urma auditului, turnul SkyTower a fost distins cu nivelul de sustenabilitate Gold – Blue Building, marcând performanțe notabile pentru abordarea integrată a operațiunilor, în special aspectul tehnologic, ecologia clădirii și economiile realizate în procesul de operare... Certificarea Gold primită de SkyTower este emisă pentru categoria Blue Building, iar procesul de evaluare a fost realizat în conformitate cu sistemul european de certificare a calității DGNB (Consiliul German pentru Construcții Sustenabile)... Înaintea acestei certificări, în iunie 2021, SkyTower a primit și certificarea LEED Platinum Operations and Maintenance (Operațiuni și Mentenanță), care atestă clădirile pentru cele mai bune practici și măsoară performanța de mediu în timpul funcționării și întreținerii..

SkyTower, cea mai înaltă clădire de birouri din România, a primit certificarea Gold DGNB pentru clădiri sustenabile, în urma evaluării de către ÖGNI (Societatea austriacă pentru managementul imobiliar sustenabil), potrivit unui comunicat.

Certificarea Gold primită de SkyTower este emisă pentru categoria Blue Building, iar procesul de evaluare a fost realizat în conformitate cu sistemul european de certificare a calității DGNB (Consiliul German pentru Construcții Sustenabile). Acest sistem de certificare are ca obiectiv evaluarea sustenabilității impactului clădirii asupra mediului pe durata întregului ciclu de viață.

Clădirea de birouri SkyTower a fost evaluată conform sistemului DGNB ținând cont de șase domenii principale: ecologie, economie, aspecte socio-culturale și funcționale, tehnologie, procese și locație. În urma auditului, turnul SkyTower a fost distins cu nivelul de sustenabilitate Gold – Blue Building, marcând performanțe notabile pentru abordarea integrată a operațiunilor, în special aspectul tehnologic, ecologia clădirii și economiile realizate în procesul de operare.

„După nouă ani de la inaugurare, SkyTower continuă să demonstreze funcționalitatea conceptului vizionar al acestei clădiri. Ne onorează această certificare, care evidențiază eforturile noastre continue de a reduce impactul asupra mediului, cu obiectiv pe termen lung. Aceste rezultate reflectă proiecte consecvente de investiții pentru dezvoltarea și reducerea consumului de resurse, dar și grija constantă pentru comunitatea noastră ”, a declarat Bernd Steingruber, Chief Technical Officer al RPHI România, compania care administrează și deține SkyTower.

Înaintea acestei certificări, în iunie 2021, SkyTower a primit și certificarea LEED Platinum Operations and Maintenance (Operațiuni și Mentenanță), care atestă clădirile pentru cele mai bune practici și măsoară performanța de mediu în timpul funcționării și întreținerii.

SkyTower este cea mai înaltă clădire din România. Turnul are 37 de etaje, ajungând la o înălțime de 137 de metri deasupra solului și 60 de metri de structură subterană cu 5 etaje de locuri de parcare și depozitare. Toate zonele de birouri din SkyTower sunt iluminate natural, iar etajele superioare beneficiază de ascensoare de mare viteză, care ating o viteză maximă de 6 metri pe secundă. SkyTower este prima și singura clădire din România certificată până în prezent LEED Platinum pentru operațiuni și mentenanța clădirii.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!