FacebookTwitterLinkedIn

Producătorul de pavele și borduri Symmetrica a achiziționat fabrica Somaco Holding din Doaga – Mărășești, amplasată în vecinătatea unității de producție pe care compania o deține deja. Odată cu această achiziție, compania se va extinde cu mai multe linii de producție pe o suprafață totală de cca. 300.000 mp. 

“La începutul anului menționam că strategia noastră de extindere vizează inclusiv sud-estul țării, una din zonele cu potențial ridicat care raportează creșteri importante de la an la an în ceea ce privește volumele de prefabricate din beton vândute. Achiziția fabricii Somaco Holding din Doaga vine ca un pas firesc în conturarea acestei strategii”, a declarat Sebastian Bobu, Director Executiv al Symmetrica. 

Potrivit afirmațiilor sale, pe parcursul anului următor, vor fi direcționate investiții în valoare de peste 10 milioane euro în modernizarea și retehnologizarea unității achiziționate și transformarea locației din Doaga într-un hub tehnologic extins pe mai multe linii de producție.

Compania își va extinde prin această achiziție și aria de activitate, prin producția de stâlpi pentru linii electrice aeriene (LEA), completându-și astfel portofoliul de soluții pentru proiectele de infrastructură electrică.

Noua unitate de producție achiziționată de Symmetrica este amplasată pe un teren de 250.000 mp și dispune de 3 hale de producție și anexe cu o suprafață de 15.000 mp. Symmetrica va păstra 30 dintre angajații companiei Somaco, care se vor alătura echipei de 60 persoane deja aflată în fabrica Symmetrica din vecinătate. 

Prima fabrică Symmetrica a fost inaugurată în 1999 la Vereşti, judeţul Suceava, urmată apoi de unităţile de producţie de la Podu Iloaiei, judeţul Iaşi (2010), şi Bolintin Vale, în apropiere de Bucureşti (2011), Prejmer – Braşov (2012), Cociu – Bistriţa-Năsăud (2012), Mărășești / Doaga – Vrancea (2018) și Zimandu Nou – Arad (2021).

Dintre proiectele pentru care Symmetrica a livrat pavele şi borduri se numără Arena Naţională, magazine Kaufland, Carrefour, Lidl, Penny Market, autostrada Târgu Mureș-Oradea, stadionul Steaua, cartiere rezidențiale și altele.