24.2 C
București
duminică, august 14, 2022

Imobiliare – TeraPlast – undă verde pentru un ajutor de stat pentru o investiție de 11 milioane euro – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -masuri, metode, obiective, strategii, idei, plan, cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Grupul TeraPlast (TRP) a primit acordul de finanțare prin schema ajutorului de stat pentru o investiție de 11,2 milioane de euro într-o unitate de producție de folii stretch, spune o notificare a emitentului către Bursa de Valori București...

La maturitate, investiția va genera o cifră de afaceri de 28 milioane euro și o EBITDA de 4 milioane de euro, corespondentă unei marje de 14%, similară cu cea a altor segmente din cadrul Grupului.

Grupul TeraPlast va începe în acest an construcția la o unitate de producție de folii stretch. Societatea va beneficia de ajutor de stat, investițiile cu sume cofinanțate din ultimi 3 ani depășind 44 milioane euro.

Grupul TeraPlast (TRP) a primit acordul de finanțare prin schema ajutorului de stat pentru o investiție de 11,2 milioane de euro într-o unitate de producție de folii stretch, spune o notificare a emitentului către Bursa de Valori București. Construcția noii fabrici va începe în acest an în parcul industrial din Sărățel.

Facilitatea va avea 2 linii de producție pentru folii din polietilenă de uz industrial, ceea ce reprezintă o capacitate de peste 14.000 de tone anual. Echipamentele sunt de ultimă generație, cu un grad ridicat de robotizare și automatizare a fluxului de producție. La maturitate, investiția va genera o cifră de afaceri de 28 milioane euro și o EBITDA de 4 milioane de euro, corespondentă unei marje de 14%, similară cu cea a altor segmente din cadrul Grupului.

Mecanismul de stimulare a investițiilor cu impact major în economie prevede un sprijin al statului de 50% din totalul cheltuielilor eligibile ale proiectului. Prin această facilitate, beneficiarul se angajează ca în termen de 5 ani de la finalizarea investiției să contribuie la bugetul general consolidat cu o sumă cel puțin egală cu cea a ajutorului de stat primit.

„Ne bucurăm că avem acest sprijin consistent din partea Ministerului de Finanțe în cadrul unui program care și-a dovedit eficiența în trecut și care aduce beneficii reale pentru dezvoltarea regională și a întregii economii”, a declarat Laszlo Vajda, directorul de dezvoltare al Grupului TeraPlast. “Acest proiect, parte a strategiei de dezvoltare a Grupului pe un segment de piață cu un potențial major, presupune crearea unui centru important de producție de folii stretch în România, cu beneficii pe termen lung.”

Piața de folii stretch din România este estimată la circa 30 mii de tone pe an, iar capacitatea de producție ce va fi dezvoltată de TeraPlast va modifica radical oferta internă, prin reducerea necesarului din import.  Grupul are ca obiectiv atingerea unei cote de piață de aproximativ 45% din piața foliilor stretch până la finalul anului 2025, prin dezvoltarea de capacități proprii și prin operațiuni M&A.

Pentru derularea optimă a investiției, Grupul TeraPlast va accesa o finanțare de la Raiffeisen Bank. În ultimii 3 ani, Grupul TeraPlast a derulat investiții de 44,4 milioane de euro cofinanțate prin schema ajutorului de stat.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -idei, plan, strategii, dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!