4.1 C
București
miercuri, noiembrie 30, 2022

Imobiliare – Tranzacție – One United Properties cumpără sediul First Bank de la Dorin Mateiu – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

În urmă cu trei ani, Profit.ro a anunțat că omul de afaceri Dorin Mateiu, care în toamna anului 2017 a vândut producătorii de mezeluri Elit și Vericom gigantului american Smithfield Foods, cel mai mare producător de carne de porc la nivel mondial, controlat de grupul chinez WH, și a intrat pe piața imobiliară, a preluat clădirea din centrul Capitalei a First Bank.

Valoarea tranzacției este de aproximativ 28 de milioane de euro, din care o componentă de capital propriu se ridică la aproximativ 9 milioane de euro și un împrumut bancar la aproximativ 19 milioane de euro, acordat de Garanti Bank pentru 15 ani.

One Victoriei Plaza are o suprafață închiriabilă totală de aproximativ 12.000 mp și patru niveluri subterane cu 93 de locuri de parcare.

One United Properties (BVB: ONE) a cumpărat o nouă clădire de birouri din centrul capitalei, denumită acum One Victoriei Plaza, care găzduiește sediul First Bank.

În urmă cu trei ani, Profit.ro a anunțat că omul de afaceri Dorin Mateiu, care în toamna anului 2017 a vândut producătorii de mezeluri Elit și Vericom gigantului american Smithfield Foods, cel mai mare producător de carne de porc la nivel mondial, controlat de grupul chinez WH, și a intrat pe piața imobiliară, a preluat clădirea din centrul Capitalei a First Bank.

Clădirea este amplasată pe bulevardul Nicolae Titulescu, lângă sediul Guvernului.

Valoarea tranzacției este de aproximativ 28 de milioane de euro, din care o componentă de capital propriu se ridică la aproximativ 9 milioane de euro și un împrumut bancar la aproximativ 19 milioane de euro, acordat de Garanti Bank pentru 15 ani. Împrumutul va fi utilizat pentru rambursarea împrumuturilor scadente, datorate foștilor acționari ai clădirii achiziționate. 

One Victoriei Plaza are o suprafață închiriabilă totală de aproximativ 12.000 mp și patru niveluri subterane cu 93 de locuri de parcare. Clădirea este închiriată în totalitate către First Bank pentru o perioadă rămasă de 12 ani, cu opțiune de întrerupere după șapte ani.

Venitul anual din chirie generat de One Victoriei Plaza este de aproximativ 1,9 milioane de euro și este indexat cu inflația anuală.  

Achiziția One Victoriei Plaza se înscrie în strategia One United Properties de a crește veniturile recurente din chirii în cifra de afaceri totală generată de companie. În urma acestei achiziții, portofoliul de birouri al companiei numără 113.000 mp de suprafață închiriabilă totală de spații de birouri și include One Tower, One Cotroceni Park Office Faza 1, One Victoriei Plaza, One Herăstrău Office și One North Gate. Portofoliul de birouri One United Properties va ajunge la o suprafață închiriabilă totală de 148.000 mp după livrarea One Cotroceni Park Office Faza 2 până la sfârșitul anului 2022. Împreună cu portofoliul de retail, care este format în principal din Bucur Obor și One Gallery, fosta fabrică Ford, portofoliul total al companiei destinat închirierilor comerciale va ajunge la o suprafață închiriabilă de aproape 190.000 mp. 

Compania se află în prezent în negocieri avansate pentru zece dezvoltări viitoare, precum și în faze incipiente de discuții sau negocieri pentru alte peste 20 de dezvoltări. Cele zece dezvoltări aflate în prezent în negocieri avansate se concentrează în primul rând pe proprietăți rezidențiale pentru venituri medii și medii-mari.

Dacă vor fi semnate, aproximativ 10.000 de apartamente cu peste 1 milion de metri pătrați suprafață construibilă brută ar urma să fie dezvoltate pe aceste terenuri de către One United Properties în următorii șapte ani. După ce vor fi dezvoltate, acestea ar putea genera o valoare brută de dezvoltare de peste 2,3 miliarde de euro și un potențial profit brut pentru One United Properties de 900 de milioane de euro.

Aproximativ 10% din dezvoltări vor fi spații de birouri și comerciale. Compania se concentrează să investească cu prioritate în București, unde se află cea mai mare parte a portofoliului său.

 

Tranzacție - One United Properties cumpără sediul First Bank de la Dorin Mateiu

One United Properties s-a listat la BVB vara trecută după o ofertă publică primară în care a atras de la investitori suma de 260 milioane lei și din luna decembrie acțiunile companiei au intrat în structura indicelui FTSE Global All Cap, mișcare ce a antrenat o tendință de apreciere în piață. 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!