2.5 C
București
marți, ianuarie 31, 2023

Imobiliare – Tribunalul București a dispus suspendarea dispoziției de demolare a Cathedral Plaza; Proprietarul clădirii a înregistrat și o plângere penală împotriva primarului Nicușor Dan – Sinteza

4 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

1454/20.07.2022 a Primarului General Nicușor Dan, prin care se intenționa demolarea clădirii Cathedral Plaza.

“Suspendarea efectelor dispoziției Primarului General reprezintă o soluție firească și necesară într-un stat de drept, fiind conformă cu cele dispuse de Curtea Europeană a Drepturilor Omului în decembrie 2018, când a respins cererea vecinilor ARCB de condamnare a Statului Român pentru întârzierea procedurilor de demolare...

Proprietarul clădirii de birouri Cathedral Plaza anunță public că a înregistrat și o plângere penală împotriva lui Nicușor Dan pentru abuz în serviciu și alte fapte conexe în legătură cu dispoziția de desființare a clădirii de birouri emisă de acesta in data de 20.07.2022. Proprietarul va solicita în instanța civilă...

Reprezentanții proprietarului clădirii Cathedral Plaza anunță că Tribunalul Bucureşti a dispus astăzi suspendarea Dispoziției nr. 1454/20.07.2022 a Primarului General Nicușor Dan, prin care se intenționa demolarea clădirii Cathedral Plaza.

Tribunalul confirmă astfel argumentele proprietarului clădirii, în sensul că procedura de reautorizare demarată de acesta are, în mod firesc, prioritate.

“Suspendarea efectelor dispoziției Primarului General reprezintă o soluție firească și necesară într-un stat de drept, fiind conformă cu cele dispuse de Curtea Europeană a Drepturilor Omului în decembrie 2018, când a respins cererea vecinilor ARCB de condamnare a Statului Român pentru întârzierea procedurilor de demolare, solicitate de aceștia fără drept”, declară reprezentanții companiei.

Proprietarul clădirii de birouri Cathedral Plaza anunță public că a înregistrat și o plângere penală împotriva lui Nicușor Dan pentru abuz în serviciu și alte fapte conexe în legătură cu dispoziția de desființare a clădirii de birouri emisă de acesta in data de 20.07.2022.

Proprietarul va solicita în instanța civilă, atât de la Municipiul București, cât și de la Nicușor Dan personal, daune echivalente valorii investițiilor sale.

„Abuzul actual al primarului general Nicușor Dan ne forțează  să luam atitudine și să luptam cu toate mijloacele legale disponibile pentru a proteja cladirea. Am decis în același context să  înaintam mai multe petiții formalizate către autoritățile publice din Romania cu atribuții în acest conflict pentru că toate aceste instituții și autorități au susținut și au făcut posibil proiectul Cathedral  Plaza, fiind obligate să intervină pentru a preîntâmpina un dezastru atât legal cât și faptic”, au adaugat reprezentanții companiei.

Reprezentanții proprietarului clădirii solicită organelor de cercetare penală verificarea și sancționarea abuzului săvârșit de Nicușor Dan. In dimineața termenului de judecata acordat in dosarul având ca obiect cererea proprietarului de a se emite autorizația de construire pentru regularizarea situatiei cladirii, a decis sa definitiveze strategia urmărită încă dinainte de a deveni primar general, când, in calitate de fondator și presedinte al Asociației Salvați Bucureștiul, a decis să intervină în acel dosar și să solicite obligarea primarului general să demoleze clădirea.

Primarul Nicusor Dan, confundând interesele publice ale Municipiului București pe care le reprezintă în prezent, cu cele private ale Asociației, a decis în mod precipitat să desființeze clădirea, făcând astfel un abuz de funcție si ordonând cheltuieli imense in cadrul Primăriei, cu scopul de a distruge bunul material – clădirea – anterior pronunțării instanței de judecată si pentru a împiedica confirmarea structurii foarte bune a construcției și dreptul de a se reemite noua autorizație în condițiile legii.

Cathedral Plaza este o cladire de birouri construita in perioada 2006  – 2010, detinuta de Millenium Business Development SRL si evaluata la aproximativ 100 milioane de euro. Imobilul este situat la intersectia strazilor General Berthlot si Luterana. Toate expertizele judiciare și extrajudiciare administrate de instanță sau de proprietar, atât in domeniul urbanismului, cat si in domeniul siguranței mecanice, a comportamentului în caz de seism sau a securității la incendiu confirmă faptul că imobilul a fost construit cu respectarea tuturor normelor de siguranță impuse de legislația națională și europeană, neexistând nicio dovadă că imobilul actual sau edificarea lui ar fi adus daune vecinătăților, potrivit oficialilor companiei.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!