2.5 C
București
marți, ianuarie 31, 2023

Imobiliare – Tribunalul București suspendă, pentru moment, demolarea clădirii de birouri Cathedral Plaza, evaluată la 100 de milioane de euro – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

1454/20.07.2022 a primarului general Nicușor Dan, prin care se intenționa demolarea abuzivă a clădirii Cathedral Plaza.

“Suspendarea efectelor dispoziției Primarului General reprezintă o soluție firească și necesară într-un stat de drept, fiind conformă cu cele dispuse de Curtea Europeană a Drepturilor Omului în decembrie 2018, când a respins cererea vecinilor ARCB de condamnare a Statului Român pentru întârzierea procedurilor de demolare...

Reamintim că pe 20 iulie, primarul Bucureștiului, Nicușor Dan a anunțat că a semnat dispoziția de demolare a clădirii Cathedral Plaza.

“Suspendarea efectelor dispoziției Primarului General reprezintă o soluție firească și necesară într-un stat de drept, fiind conformă cu cele dispuse de Curtea Europeană a Drepturilor Omului în decembrie 2018, când a respins cererea vecinilor ARCB de condamnare a Statului Român pentru întârzierea procedurilor de demolare, solicitate de aceștia fără drept”, declară reprezentanții companiei.

Reamintim că pe 20 iulie, primarul Bucureștiului, Nicușor Dan a anunțat că a semnat dispoziția de demolare a clădirii Cathedral Plaza. Tot atunci acesta a declarat pentru Hotnews că „procedura va începe în următoarea săptămână, iar costurile estimate sunt în jur de 5-6 milioane de euro, bani care vor fi recuperați apoi de la proprietar”.

CITEȘTE MAI MULTE: Cât ar costa demolarea. Nicușor Dan: Am semnat azi dimineață dispoziția de demolare pentru Cathedral Plaza

Cathedral Plaza este o cladire de birouri construită în perioada 2006  – 2010, deținută de Millenium Business Development SRL și evaluată la aproximativ 100 milioane de euro. Imobilul este situat la intersecția strazilor General Berthlot si Luterană.

Investiția în turnul de lângă Catedrala Sf. Iosif din centrul Bucureștiului a fost de 40 de milioane de euro, iar miliardarul Eyal Ofer, cel care a construit imobilul prin Willbrook,  declara la vizita sa din 2011 în România că valoarea de piață a clădirii este de 70 de milioane de euro.

Economica.net relata în 2013 că turnul de birouri a fost cumpărat de la Eyal Ofer de către Ioannis Papalekas, cel care a fondat Globalworth, compania cu cele mai multe clădiri de birouri din România.

Plângere penală pe numele lui Nicușor Dan

În comunicatul de presă, proprietarul clădirii de birouri Cathedral Plaza anunță că a înregistrat și o plângere penală împotriva lui Nicușor Dan pentru abuz în serviciu și alte fapte conexe în legătură cu dispoziția de desființare a clădirii de birouri emisă de acesta în data de 20 iulie 2022.

Proprietarul va solicita în instanța civilă, atât de la Municipiul București, cât și de la Nicușor Dan personal, daune echivalente valorii investițiilor sale.

„Abuzul actual al primarului general Nicușor Dan ne forțează  să luam atitudine și să luptam cu toate mijloacele legale disponibile pentru a proteja cladirea. Am decis în același context să  înaintam mai multe petiții formalizate către autoritățile publice din Romania cu atribuții în acest conflict pentru că toate aceste instituții și autorități au susținut și au făcut posibil proiectul Cathedral  Plaza, fiind obligate să intervină pentru a preîntâmpina un dezastru atât legal cât și faptic”, au adaugat reprezentanții companiei.

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.economica.net).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!