4.4 C
București
vineri, decembrie 2, 2022

Imobiliare – Tronsonul 2 al Drumului Expres Craiova-Piteşti a fost deschis circulaţiei – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Tronsonul 2 al Drumului Expres Craiova-Piteşti a fost deschis circulaţiei joi astfel că, în prezent, se poate circula pe 40 de kilometri ai primului Drum Expres din România, a anunţat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

“S-a deschis acum circulaţia pe Lotul 2, Tronsonul 2 al Drumului Expres Craiova-Piteşti! Încă 21,35 km de drum de mare viteză se adaugă din acest moment celor 18,5 km pe care se circulă încă din luna aprilie.

Cei aproape 40 de km ai primului Drum Expres din #România elimină una dintre cele mai mari probleme de pe ruta Piteşti-Craiova: aglomeraţia provocată de tranzitarea oraşelor #Slatina şi #Balş!”, a scris pe Facebook ministrul de resort.

Tronsonul 2 al Drumului Expres Craiova-Piteşti a fost deschis circulaţiei joi astfel că, în prezent, se poate circula pe 40 de kilometri ai primului Drum Expres din România, a anunţat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

“S-a deschis acum circulaţia pe Lotul 2, Tronsonul 2 al Drumului Expres Craiova-Piteşti! Încă 21,35 km de drum de mare viteză se adaugă din acest moment celor 18,5 km pe care se circulă încă din luna aprilie. Cei aproape 40 de km ai primului Drum Expres din #România elimină una dintre cele mai mari probleme de pe ruta Piteşti-Craiova: aglomeraţia provocată de tranzitarea oraşelor #Slatina şi #Balş!”, a scris pe Facebook ministrul de resort.

Potrivit sursei citate, prin ocolirea celor două localităţi se scurtează considerabil timpul de deplasare şi creşte gradul de siguranţă pe acest traseu care asigură legătura rutieră între Muntenia şi Oltenia.

Construcţia celor aproximativ 40 de km ai Tronsonului 2 al Drumului Expres Craiova-Piteşti a început în luna septembrie 2019.

Sorin Grindeanu a precizat că şi Tronsoanele 3 şi 4, construite de acelaşi antreprenor român, avansează foarte bine, în condiţiile în care pe Tronsonul 3 stadiul fizic al lucrărilor a depăşit 30%, iar activităţile de proiectare pentru Tronsonul 4 sunt avansate, potrivit Agerpres.

“În acest ritm circulaţia pe cei 31,75 de km ai Tronsonului 3 ar putea fi deschisă chiar anul viitor (2023), iar pe cei 31,82 km ai Tronsonului 4 se va putea circula în anul 2024”, a subliniat Sorin Grindeanu.

Pe de altă parte, însă, acesta a precizat că antreprenorul italian care lucrează pe Tronsonul 1 (între Centura Nord Craiova şi intrarea în Balş) are mari întârzieri.

“Din păcate, Antreprenorul italian care lucrează pe tronsonul 1 (între Centura Nord Craiova şi intrarea în Balş) are mari întârzieri. Stadiul fizic de doar 52% arată că pe acest tronson de 17,7 km nu va putea fi deschisă circulaţia până la sfârşitul anului, aşa cum prevede contractul”, a arătat ministrul Transporturilor.

Întregul proiect al Drumului Expres Craiova-Piteşti, în lungime de peste 120 de km, este finanţat din bani europeni (POIM 2014-2021).

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!