-4.1 C
București
luni, ianuarie 24, 2022

Imobiliare – Un apartament din centrul orașului New York, vândut cu aproape 190 de milioane de dolari – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Un apartament tip "penthouse" situat într-un imobil de lux cu vedere spre Central Park s-a apropiat de recordurile stabilite pe piața imobiliară din New York după ce a fost vândut cu aproape 190 de milioane de dolari... Potrivit WSJ, miliardarul american Daniel Och l-a vândut cu aproape 190 de milioane de dolari după ce l-a cumpărat în 2019 cu jumătate din acest preț: 93 de milioane de dolari în epocă și alte 2 milioane de dolari pentru o cameră suplimentară situată la alt etaj al imobilului... Pentru un apartament din același zgârie-nori de la adresa 220 Central Park South, reamintește cotidianul WSJ, administratorul american al unui fond de investiții Ken Griffin a plătit în 2019 suma de 238 de milioane de dolari - un record absolut pentru vânzarea unei locuințe din Statele Unite... În septembrie 2016, acel fond, care deținea pe atunci active de 40 de miliarde de dolari, a fost condamnat de autoritățile americane la plata unei amenzi de 413 milioane de dolari pentru implementarea unei vaste rețele de corupție în țări din Africa, precum Libia, Ciad și Republica Democrată Congo.

Un apartament tip “penthouse” situat într-un imobil de lux cu vedere spre Central Park s-a apropiat de recordurile stabilite pe piața imobiliară din New York după ce a fost vândut cu aproape 190 de milioane de dolari, în urma unei tranzacții dezvăluite joi de cotidianul financiar Wall Street Journal (WSJ), citat de AFP.

Apartamentul, cu o suprafață de 900 de metri pătrați și amenajat la ultimul etaj al unei clădiri, este înzestrat cu o terasă, are patru camere și se află la adresa 220 Central Park South, în centrul cartierului newyorkez Manhattan, scrie Agerpres.

Potrivit WSJ, miliardarul american Daniel Och l-a vândut cu aproape 190 de milioane de dolari după ce l-a cumpărat în 2019 cu jumătate din acest preț: 93 de milioane de dolari în epocă și alte 2 milioane de dolari pentru o cameră suplimentară situată la alt etaj al imobilului.

Jurnaliștii newyorkezi estimează că această tranzacție realizată de un cumpărător anonim reprezintă “una dintre cele mai scumpe care au fost încheiate vreodată la New York”.

Pentru un apartament din același zgârie-nori de la adresa 220 Central Park South, reamintește cotidianul WSJ, administratorul american al unui fond de investiții Ken Griffin a plătit în 2019 suma de 238 de milioane de dolari – un record absolut pentru vânzarea unei locuințe din Statele Unite.

Daniel Och, în vârstă de 61 de ani, deține o avere estimată în prezent de revista Forbes la 4,1 miliarde de dolari și este fondatorul și fostul CEO al fondului de investiții Och-Ziff Capital Management, redenumit Sculptor.

În septembrie 2016, acel fond, care deținea pe atunci active de 40 de miliarde de dolari, a fost condamnat de autoritățile americane la plata unei amenzi de 413 milioane de dolari pentru implementarea unei vaste rețele de corupție în țări din Africa, precum Libia, Ciad și Republica Democrată Congo.

Atunci când a cumpărat acest “penthouse” în 2019, Daniel Och se mutase în Florida din motive fiscale și se gândea să transforme apartamentul în sediul său general din New York.

WSJ reamintește că miliardarul american deține un alt “penthouse”, estimat la 57,5 milioane de dolari, la adresa 15 Central Park West, unul dintre cele patru bulevarde newyorkeze care încadrează celebrul Central Park, considerat “plămânul verde” al Manhattan-ului. 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!