Cei super bogați trăiesc într-o altă lume, iar strategiile lor de investiții arată, de asemenea, foarte diferit de portofoliul investitorului mediu, scrie CNBC.
„Deși nu există un prag oficial, persoanele cu o avere totală netă de peste 100 de milioane de dolari sunt un bun etalon pentru intrarea în clubul (n.n. celor mai bogați) 0,001%”, a declarat Kevin Teng, CEO al WRISE Wealth Management Singapore, o întreprindere de avere pentru persoane fizice ultra bogate.
La nivel global, populația de centimilionari este de aproximativ 28.420 de persoane și este concentrată în mare parte în New York City, Bay Area, Los Angeles, Londra și Beijing, potrivit datelor WRISE.
„Aceste orașe se laudă cu o infrastructură financiară robustă, ecosisteme antreprenoriale vibrante și piețe imobiliare profitabile, făcându-le destinații atractive pentru cei ultrabogați”, a spus Teng pentru CNBC.
„Ei nu investesc în lucruri din care să se îmbogăţească rapid, nelichide”, a declarat Salvatore Buscemi, CEO al Dandrew Partners, un birou privat de investiții pentru familie.
„De fapt, nici măcar nu investesc în cripto, credeți sau nu”, a spus Buscemi pentru CNBC prin Zoom. „Ceea ce caută ei este să-și păstreze moștenirea și bogăția.”
1. Imobiliare
Drept urmare, portofoliile centimilionare prezintă adesea „active imobiliare foarte puternice și stabile”, a spus Buscemi. Acești indivizi bogați gravitează spre proprietăți de clasă A sau active de calitate investițională care au fost de obicei construite în ultimii 15 ani.
Michael Sonnenfeldt, fondatorul și președintele Tiger 21 – o rețea de antreprenori și investitori cu avere netă foarte mare – a declarat pentru CNBC că investițiile imobiliare reprezintă de obicei 27% din portofoliile acestor persoane.
2. Birourile de familie ca vehicule de investiții
Persoanele cu avere mare, în general, au banii gestionați de birouri unifamiliale, care se ocupă de orice, inclusiv de moștenirea lor, facturile gospodărești, cardurile de credit, cheltuielile imediate ale familiei etc., a spus Andrew Amoils, analist la firma globală de informații despre avere New World Wealth.
„Aceste birouri de familie au adesea fundații pentru acțiunile de caritate și vehicule de capital de risc care investesc în startup-uri cu creștere mare”, a spus Amoils.
Numărul de birouri de familie din lume s-a triplat din 2019, depășind 4.500 la nivel mondial anul trecut, cu o sumă estimată de 6.000 de miliarde de dolari în active gestionate combinate.
3. Investiții alternative?
Persoanele cu avere netă foarte mare explorează, de asemenea, posibilitatea de a cumpăra pachete la echipele sportive profesioniste, a spus Buscemi de la Dandrew.
„Acesta este un grup foarte, foarte izolat în care să intrați și necesită mult mai mult decât bani”, a spus el.
Exclusivitatea este o atracție majoră, deoarece acești indivizi bogați doresc să se amestece cu oameni de statut similar, a explicat Buscemi. Deținerea unei cote într-o echipă sportivă este o modalitate prin care acești bogați își legitimează statutul, a spus el.
Teng de la WRISE a remarcat, de asemenea, că bogații acordă mai multă atenție instrumentelor cu venit fix, creditului privat și investițiilor alternative.
Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).