6.3 C
București
vineri, ianuarie 28, 2022

Imobiliare – Universitatea din București a cumpărat, cu 6,45 milioane de euro, imobilul care găzduiește Facultatea de Limbi și Literaturi Străine – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Potrivit reprezentanților Universității, clădirea din Pitar Moș are o istorie fascinantă de aproape 160 de ani, fiind timp de aproape o sută de ani cea mai bună școală catolică de fete din București... Inaugurată la 10 octombrie 1858, Școala de fete Sfânta Maria a funcționat sub patronajul Bisericii Catolice până în 1948, când a fost confiscată de regimul comunist și transformată în Institutul Maxim Gorki...

Universitatea din București anunță că a cumpărat, cu 6,45 milioane de euro, imobilul din strada Pitar Moș nr. 7-13, care găzduiește Facultatea de Limbi și Literaturi Străine.

”Printr-un contract încheiat între Universitatea din București și Congregatio Jesu, Universitatea din București a cumpărat cu 6,45 milioane de euro imobilul din strada Pitar Moș nr. 7-13, care găzduiește Facultatea de Limbi și Literaturi Străine (FLLS). Ne bucurăm că acest spațiu a fost încredințat unui colegiu profesoral cu viziuni și perspective foarte largi, umaniste, cu o mare deschidere și capacitate de înțelegere, precum și cu dorință de a colabora cu noi, ținând astfel atât porțile instituției, cât și inimile lor deschise pentru Congregația noastră. Ne dorim ca spiritul care a dăinuit atâtea decenii și în atâtea generații de eleve să continue în acest spațiu dedicat culturii, educației și formării!”, a transmis, joi, Universitatea București, într-un comunicat de presă. 

Profesorul Marian Preda, rectorul Universității din București, a apreciat că, ”prin această achiziție, Universitatea din București își rezolvă, pe de-o parte, o problemă funcțională majoră și, pe de altă parte, o problemă istorică, juridică și morală”. 

”Păstrând clădirea, care are zeci de săli de clasă, cabinete, birouri, biblioteci, o sală de sport, asigurăm continuitatea în spațiile de învățământ pentru FLLS, cea mai mare facultate de limbi străine din România și cea mai mare din UB ca număr de cadre didactice și de programe de studii. Gazdă pentru aproape 4.000 de studenți și 200 de cadre didactice și cercetători, facultatea are la licență și masterat aproximativ 150 de formațiuni de studii. Prin achiziția legală a clădirii deja retrocedată de instanță proprietarului istoric deposedat abuziv de regimul comunist, UB face o dreptate istorică acestei congregații care a avut și are o contribuție majoră la educația copiilor și în special a fetelor din întreaga Europă și păstrează pentru clădire destinația inițială, cea de educație de elită”, a transmis rectorul UB. 

Potrivit reprezentanților Universității, clădirea din Pitar Moș are o istorie fascinantă de aproape 160 de ani, fiind timp de aproape o sută de ani cea mai bună școală catolică de fete din București, scrie News.ro. 

Inaugurată la 10 octombrie 1858, Școala de fete Sfânta Maria a funcționat sub patronajul Bisericii Catolice până în 1948, când a fost confiscată de regimul comunist și transformată în Institutul Maxim Gorki. Ulterior, clădirea a devenit sediu al Facultății de Limbi și Literaturi Străine. Retrocedată proprietarilor ei istorici, Congregatia Jesu, imobilul urma să fie eliberat de Universitate în următorii 4 ani și jumătate. 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!