0.6 C
București
duminică, ianuarie 29, 2023

Imobiliare – Veniturile globale ale Wienerberger, cel mai mare producător de cărămizi din lume, au crescut – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Grupul Wienerberger, cel mai mare producător de cărămizi din lume, a înregistrat o creștere de 33,9% a veniturilor globale pe primele nouă luni din 2022, raportând venituri consolidate la nivel de grup de 3,848 miliarde euro.

”Grupul Wienerberger a înregistrat o creștere de 33,9% a veniturilor globale pe primele nouă luni din 2022, raportând venituri consolidate la nivel de grup de 3,848 miliarde euro.

EBITDA a crescut substanțial la 835,4 milioane euro pentru perioada primelor 9 luni din an, în comparație cu nivelul din anul precedent de 510,1 milioane euro.

Grupul Wienerberger, cel mai mare producător de cărămizi din lume, a înregistrat o creștere de 33,9% a veniturilor globale pe primele nouă luni din 2022, raportând venituri consolidate la nivel de grup de 3,848 miliarde euro.

”Grupul Wienerberger a înregistrat o creștere de 33,9% a veniturilor globale pe primele nouă luni din 2022, raportând venituri consolidate la nivel de grup de 3,848 miliarde euro. La nivelul trimestrului 3, veniturile au crescut cu 24%, ajungând la 1,276 miliarde euro”, anunță grupul.

EBITDA a crescut substanțial la 835,4 milioane euro pentru perioada primelor 9 luni din an, în comparație cu nivelul din anul precedent de 510,1 milioane euro. Comparativ cu perioada corespunzătoare a anului precedent, rezultatul operațional înainte de dobânzi și impozite (EBIT operațional) s-a ridicat la 629,1 milioane euro (2021: 323,3 milioane euro). La nivelul T3, EBITDA a crescut cu 41% față de trimestrul 3 din 2021, la 286,7 milioane euro, scrie News.ro

„Ca urmare a tensiunilor geopolitice, anul acesta a fost marcat până în prezent de creșterea semnificativă a prețurilor la energie și materii prime. Datorită politicii noastre de achiziții și prețuri orientate spre viitor, am reușit să acoperim creșterea substanțială a costurilor, asigurând totodată disponibilitatea energiei pe tot parcursul anului. Pe piețele în scădere, am demonstrat încă o dată soliditatea modelului nostru de afaceri sustenabil și am continuat cu succes calea de creștere organică, încheind primele nouă luni ale anului 2022 cu rezultate record. Veniturile au crescut cu 33%, până la 3,848 miliarde euro, iar EBITDA a crescut cu 64%, până la 835 milioane EUR”, spune Heimo Scheuch, președintele Consiliului de Administrație al Wienerberger.

România a fost una din țările care au contribuit semnificativ la atingerea performanțelor grupului.

”România a fost una din țările care au contribuit semnificativ la atingerea performanțelor grupului. Mai exact, în ciuda faptului că piața a început sa arate semne de încetinire a ritmului de creștere, in contextul bineștiut al evoluției galopante a preturilor la gaze, la electricitate, la materii prime, și, în general, al inflației ce se manifestă pe toate planurile, echipa Wienerberger Romania a reușit să identifice și să implementeze acțiunile potrivite pentru a ne păstra o prezență activă pe piață și pentru a satisface nevoile clienților noștri. Astfel, rezultatele noastre la zi sunt peste cele bugetate, în linie cu situația raportată de grup, iar perspectivele sunt să închidem anul in plin fuleu și să depășim, astfel, ceea ce ne-am planificat pentru acest an”, a declarat Răzvan Bosomoiu, managing director Wienerberger Romania.

Wienerberger se așteaptă ca instabilitatea geopolitică și economică actuală să continue.

„În acest mediu provocator, ne așteptăm ca piața de construcții noi să se reducă cu circa 10-12% și proiectele de infrastructură să scadă cu 5-7% pe parcursul întregului an, în timp ce se așteaptă o dezvoltare stabilă pe piața renovărilor. Datorită efortului său de inovare precum și gamei sale de soluții complete, Wienerberger va depăși semnificativ evoluția pieței. Pe lângă obiectivele Pactului ecologic al UE, creșterea eficienței energetice a clădirilor existente este mai importantă ca niciodată, având în vedere prețurile ridicate ale energiei actuale. Prin urmare, ne așteptăm să vedem o cerere solidă pentru soluțiile noastre cu eficiență termică ridicată pentru clădiri rezidențiale noi, cu o durată de viață de peste 100 de ani”, afirmă Heimo Scheuch.

Wienerberger este prezentă în România din anul 1998 și este una dintre cele mai mari companii producătoare de materiale de construcții din țară. Compania operează în total șapte unități de producție, dintre care patru unități de producție pentru blocuri ceramice în localitățile Sibiu, Tritenii de Jos (județul Cluj), Gura Ocniței (județul Dâmbovița), Berca (județul Buzău) și trei unități de producție de pavaj  în Bolintin Vale (Ilfov), Teiuș (Alba), Nadab (Arad). De asemenea, compania comercializează țigle ceramice sub marca Tondach și cărămizi de fațadă și pentru amenajări interioare sub marca Terca pe care le importă din fabricile grupului amplasate în Ungaria, Austria, Belgia, Croația, Serbia, Slovenia și are în total peste 500 de angajați.

România este una dintre cele mai mari piețe din regiunea ECE.

Wienerberger este cel mai mare producător de cărămizi din lume (Porotherm, Terca) și lider de piață în țigle ceramice pentru acoperișuri (Koramic, Tondach) în Europa, precum și pavaje (Semmelrock) în Europa Centrală și de Est. În domeniul sistemelor de țevi (țevi ceramice Steinzeug-Keramo și țevi din plastic Pipelife), compania este unul dintre principalii furnizori din Europa. Cu un total de 215 unități de producție, Wienerberger Group a generat venituri de 3,97 miliarde de euro și un EBITDA de 694 de milioane de euro în 2021.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!