3.9 C
București
miercuri, noiembrie 30, 2022

Imobiliare – VIDEO Două clădiri-turn construite ilegal au fost demolate în India – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Clădirile au dispărut în mai puțin de zece secunde, lăsând în urma lor un nor de praf și zeci de mii de tone de moloz, relatează Reuters, preluată de News.ro. Mulțimea care a asistat la demolare de pe acoperișurile clădirilor înalte din zonă a aplaudat în momentul în care clădirile înalte de 103 metri au fost demolate controlat.

În România, primarul general al Capitalei Nicușor Dan a anunțat pe 20 iulie că a semnat dispoziția de demolare pentru Cathedral Plaza, clădirea construită ilegal în vecinătatea Catedralei Romano-Catolice de pe strada General Berthelot.

„Încă din ianuarie 2013, Primăria Capitalei a fost obligată, printr-o hotărâre judecătorească definitivă, să demoleze clădirea.

Autoritățile indiene au demolat, duminică, două clădiri-turn construite ilegal în Noida. Clădirile au dispărut în mai puțin de zece secunde, lăsând în urma lor un nor de praf și zeci de mii de tone de moloz, relatează Reuters, preluată de News.ro.

Mulțimea care a asistat la demolare de pe acoperișurile clădirilor înalte din zonă a aplaudat în momentul în care clădirile înalte de 103 metri au fost demolate controlat.

Anul trecut, Curtea Supremă a decis demolarea celor două clădiri-turn, după o lungă luptă în instanțe, ajungând la concluzia că s-au încălcat mai multe reglementări legate de construcții și norme de siguranță la incendiu.

S-au folosit peste 3.700 de kilograme de explozivi. Demolarea a avut loc la ora locală 14.30. Imagini pot fi urmărite aici și aici.

Poliția evaluează dacă au fost afectate de demolare clădiri din zonă. Localnicii au spus că vor verifica și ei dacă le-au fost afectate casele.

Demolările sunt rare în India, deși foarte multe clădiri sunt construite ilegal.

În România, primarul general al Capitalei Nicușor Dan a anunțat pe 20 iulie că a semnat dispoziția de demolare pentru Cathedral Plaza, clădirea construită ilegal în vecinătatea Catedralei Romano-Catolice de pe strada General Berthelot. „Încă din ianuarie 2013, Primăria Capitalei a fost obligată, printr-o hotărâre judecătorească definitivă, să demoleze clădirea. Această obligație a fost însă ignorată de foștii primari Sorin Oprescu și Gabriela Firea”, a adăugat edilul.

„Am semnat azi dimineață dispoziția de demolare pentru Cathedral Plaza, clădirea construită ilegal în vecinătatea Catedralei Romano-Catolice de pe strada General Berthelot. Încă din ianuarie 2013, Primăria Capitalei a fost obligată, printr-o hotărâre judecătorească definitivă, să demoleze clădirea. Această obligație a fost însă ignorată de foștii primari Sorin Oprescu și Gabriela Firea”, a scris Nicușor Dan, miercuri pe Facebook. El a precizat că mai sunt de parcurs câțiva pași administrativi până la începerea efectivă a lucrărilor de demolare.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!