0.6 C
București
duminică, ianuarie 29, 2023

Imobiliare – Volumul lucrărilor de construcții a crescut – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Volumul lucrărilor de construcții a crescut, în primele nouă luni față de perioada perioada similară din 2021, ca serie brută cu 8,9%, iar ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 6,6%, arată datele publicate de Institutului Național de Statistică (INS).

Pe elemente de structură, creșteri au avut loc la lucrările de întreținere și reparații curente (+17,1%), lucrările de reparații capitale (+12,9%) și la lucrările de construcții noi (+5,8%).

Pe obiecte de construcții, au avut loc creșteri la clădirile nerezidențiale (+19,4%), construcțiile inginerești (+5,4%) și la clădirile rezidențiale (+4%)”, arată datele INS.

Volumul lucrărilor de construcții a crescut, în primele nouă luni față de perioada perioada similară din 2021, ca serie brută cu 8,9%, iar ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 6,6%, arată datele publicate de Institutului Național de Statistică (INS).

”Volumul lucrărilor de construcții, ca serie brută, a crescut, pe total, cu 8,9%. Pe elemente de structură, creșteri au avut loc la lucrările de întreținere și reparații curente (+17,1%), lucrările de reparații capitale (+12,9%) și la lucrările de construcții noi (+5,8%). Pe obiecte de construcții, au avut loc creșteri la clădirile nerezidențiale (+19,4%), construcțiile inginerești (+5,4%) și la clădirile rezidențiale (+4%)”, arată datele INS.

Volumul lucrărilor de construcții a crescut ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 6,6%, creștere evidențiată la lucrările de întreținere și reparații curente (+14,6%), lucrările de reparații capitale (+7,9%) și la lucrările de construcții noi (+3,8%).

Pe obiecte de construcții, creșteri au avut loc la clădirile nerezidențiale (+17,6%) și la clădirile rezidențiale (+5,4%). Construcțiile inginerești au scăzut cu 0,1%.

SEPTEMBRIE 2022 COMPARATIV CU AUGUST 2022

Volumul lucrărilor de construcții a crescut, ca serie brută, cu 8,2%, creștere evidențiată la lucrările de construcții noi (+10,1%), lucrările de întreținere și reparații curente (+5%) și la lucrările de reparații capitale (+4,2%).

Pe obiecte de construcții, au avut loc creșteri la lucrările de construcții inginerești (+11,4%), clădirile nerezidențiale (+7%) și la clădirile rezidențiale (+3,6%).

Volumul lucrărilor de construcții a crescut, ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 3,3%, creștere evidențiată la lucrările de construcții noi (+3,8%).

Lucrările de întreținere și reparații curente și lucrările de reparații capitale au scăzut cu 3,6%, respectiv cu 2,3%.

Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții a crescut la construcțiile inginerești cu 4,5%.

Clădirile nerezidențiale și clădirile rezidențiale au scăzut cu 4,4%, respectiv cu 2,4%.

SEPTEMBRIE 2022 COMPARATIV CU SEPTEMBRIE 2021

Volumul lucrărilor de construcții a crescut, ca serie brută, cu 26,4%, creștere evidențiată la lucrările de reparații capitale (+69,5%), lucrările de întreținere și reparații curente (+35%) și la lucrările de construcții noi (+18,9%).

Pe obiecte de construcții, au avut loc creșteri la clădirile nerezidențiale (+38,1%) și la lucrările de construcții inginerești (+37,3%).

Clădirile rezidențiale au scăzut cu 0,3%.

Ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcții a crescut, pe total, cu 27,2%.

Pe elemente de structură s-au evidențiat creșteri la lucrările de reparații capitale (+66,5%), lucrările de întreținere și reparații curente (+35,4%) și la lucrările de construcții noi (+20,2%).

Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții a crescut la clădirile nerezidențiale (+39,2%), construcțiile inginerești (+36,9%) și la clădirile rezidențiale (+0,8%).

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!