1.7 C
București
vineri, ianuarie 27, 2023

IT & E-commerce – Achilleas Kanaris, CEO Vodafone România: Tehnologia 5G va însemna de 10 ori mai rapid, de 10 ori mai ieftin, de 10 ori mai bine – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Tehnologia 5G va însemna de 10 ori mai rapid, de 10 ori mai ieftin, de 10 ori mai bine, a spus, recent, Achilleas Kanaris, CEO Vodafone România, în cadrul evenimentului IQ Digital Summit de la Brașov.

Potrivit lui Kanaris, Vodafone este lider global în IoT și cybersecurity, iar în ultimii doi ani compania a ajutat mii de IMM-uri din Europa să se digitalizeze.

Dacă ne uităm la orice previziune, din orice piață din lume, vom vedea că tehnologia 5G are potențialul să amplifice semnificativ producția economică a oricărei țări.

  • Kanaris: ”Tehnologia 5G are potențialul să amplifice semnificativ producția economică a oricărei țări. Vorbim de aproape 13 trilioane de dolari în plus în Europa, vorbim de un potențial de 5 milarde de dolari în România și sute de mii de noi locuri de muncă ce pot fi create”

Tehnologia 5G va însemna de 10 ori mai rapid, de 10 ori mai ieftin, de 10 ori mai bine, a spus, recent, Achilleas Kanaris, CEO Vodafone România, în cadrul evenimentului IQ Digital Summit de la Brașov.

Potrivit lui Kanaris, Vodafone este lider global în IoT și cybersecurity, iar în ultimii doi ani compania a ajutat mii de IMM-uri din Europa să se digitalizeze. Europa are o problemă în termeni de digitalizare, deoarece companiile sunt cu mult în urma celor din piețe ca America, a completat acesta.

”Ne schimbăm ca business, iar 5G vine în acest moment să accelereze schimbarea. Dacă ne uităm la orice previziune, din orice piață din lume, vom vedea că tehnologia 5G are potențialul să amplifice semnificativ producția economică a oricărei țări. Vorbim de aproape 13 trilioane de dolari în plus în Europa, vorbim de un potențial de 5 miliarde de dolari în România și sute de mii de noi locuri de muncă ce pot fi create”, a declarat șeful Vodafone România.

Dar de ce este tehnologia 5G fundamental diferită de orice altă tehnologie? Pentru că 5G este tehnologia tehnologiilor, a mai spus Kanaris explicând: ”Este cheia care deschide potențialul multor altor tehnologii care vin împreună, cum ar fi AI, IoT, Robotică. Și suntem absolut convinși că 5G va schimba felul în care funcționează industriile. Chiar și noi, la Vodafone, schimbăm felul în care conducem businessul, așa că modelul nostru de business va fi foarte diferit peste câțiva ani, dacă ne referim la modul în care interacționăm cu clienții noștri, fie că sunt parteneri sau clienții. Un exemplu ar fi că rețeaua noastră, care în prezent este doar pentru clienții noștri, în viitor îi va invita în interior și pe alții din afară să vină să inoveze în rețeaua noastră, acţionând astfel ca o platformă. Deci se schimbă regulile jocului.”

Achilleas Kanaris a exemplificat cum va schimba 5G experiența utilizatorilor în câteva industrii explicând cum, pe viitor, în sistemul de sănătate, pacienții vor putea fi operați la distanță cu ajutorul tehnologiei. De asemenea, vom putea face cumpărături în Metavers și vom putea intra, literalmente, într-un magazin alimentar să ne alegem produsele și să le comandăm sau vom putea viziona virtual o casă pe care dorim să o cumpărăm.

În câțiva ani, cu ajutorul tehnologiei 5G, fermierii nu vor mai fi nevoiți viziteze fermele pentru o lungă perioadă de timp, deoarece dronele le vor oferi mult mai multe informații care le vor permite să planifice plantarea, irigațiile, utilizarea pesticidelor și orice alte activități, mult mai rapid, iar culegerea plantelor va putea fi făcută de roboți.

În îndustria auto, nu doar că vor exista automobile fără șofer, ci acestea vor schimba informații între ele și vor permite continuu optimizarea rutelor, a tipului de condus, astfel că pasagerii vor ajunge mai repede la destinație.

Kanaris a mai adăugat că tehnologia 5G deschide ușa unei multitudini de noi oportunități de business, nu numai pentru corporații mari ca Vodafone, chiar și pentru IMM-uri, pentru a inova. De asemenea, tehnologia 5G va aduce schimbări fundamentale în majoritatea sectoarelor de business și va schimba fundamental experiențele personale.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!