3.1 C
București
miercuri, decembrie 8, 2021

IT & E-commerce – Alphabet (Google) a atins o valoare de piaţă de 2.000 de miliarde de dolari după ce acţiunile au crescut cu 70% în acest an. Google intră astfel în clubul trilionarilor, condus de Microsoft şi Amazon – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... Alphabet, compania mamă a gigantului Google (simbol bursier GOOGL), a atins în premieră o capitalizare de 2.000 de miliarde de dolari în timpul şedinţei de luni, în urma unor creşteri alimentate de o revenire a cheltuielilor pentru reclame în spaţiul digital şi de creşterea afacerilor pe segmentul de cloud, scrie Bloomberg... O creştere spectaculoasă a acţiunilor la bursă în 2021 a avut-o şi producătorul de maşini electrice Tesla (TSLA), respectiv 68%, compania condusă de celebrul Elon Musk având 1,19 trilioane de dolari capitalizare... Facebook, companie care s-a rebranduit recent, numindu-se astăzi Meta Platforms (simbol bursier FB) se apropie de asemenea de pragul de 1.000 de miliarde de dolari capitalizare, având în prezent o valoare bursieră de 948 de miliarde de dolari..

Alphabet, compania mamă a gigantului Google (simbol bursier GOOGL), a atins în premieră o capitalizare de 2.000 de miliarde de dolari în timpul şedinţei de luni, în urma unor creşteri alimentate de o revenire a cheltuielilor pentru reclame în spaţiul digital şi de creşterea afacerilor pe segmentul de cloud, scrie Bloomberg.

Acţiunile GOOGL s-au apreciat de la începutul anului cu 70%, potrivit calculelor realizate de ZF pe baza datelor de la Investing.com, fiind performerul acţiunilor de tehnologie în acest an.

Google a atins valoarea de 1 trilion de dolari capitalizare pentru prima dată în ianuarie 2020.

Google a intrat astfel în clubul trilionarilor, unde topul este condus de Microsoft (MSFT), cu o capitalizare de 2,51 de trilioane de dolari şi Amazon, cu o valoare bursieră de 1,78 de trilioane de dolari. Acţiunile Microsoft au un plus de 50,6%, în timp ce acţiunile Amazon (AMZN) înregistrează un avans de 7,7% de la începutul acestui an.

O creştere spectaculoasă a acţiunilor la bursă în 2021 a avut-o şi producătorul de maşini electrice Tesla (TSLA), respectiv 68%, compania condusă de celebrul Elon Musk având 1,19 trilioane de dolari capitalizare.

Facebook, companie care s-a rebranduit recent, numindu-se astăzi Meta Platforms (simbol bursier FB) se apropie de asemenea de pragul de 1.000 de miliarde de dolari capitalizare, având în prezent o valoare bursieră de 948 de miliarde de dolari. Acţiunile FB au plus 24,8% în 2021, arată calculele ZF.

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src=”https://connect.facebook.net/ro_RO/sdk.js#xfbml=1&version=v3.0&appId=182548568988529″;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!