6.3 C
București
vineri, ianuarie 28, 2022

IT & E-commerce – Am investit circa 7 mil. euro în ultimii ani în soluţii de smart metering – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

„Acum avem un proiect pilot prin care preluăm datele de pe contoare fără intervenţie umană şi le transmitem direct în sistemul de facturare.“ Compania de Apă Someş (CAS)... „Până în acest moment pe partea de smart metering, de când am început în jurul anului 2015 să montăm contoare inteligente cu citire la distanţă, cu citire din maşină... Oricum să facem o astfel de investiţie ne-ar duce undeva la 5-6 milioane de euro, bani pe care a încercăm să îi obţinem din fonduri europene”, a declarat în cadrul emisiunii ZF Tech Day Călin Neamţu... Proiectul pilot actual de pe zona de smart metering este realizat de o firmă din Botoşani în parteneriat cu Orange, sistemul de citire automată acoperind momentan 1.000 de contoare din reţeaua Companiei de Apă Someş...

„Acum avem un proiect pilot prin care preluăm datele de pe contoare fără intervenţie umană şi le transmitem direct în sistemul de facturare.“

Compania de Apă Someş (CAS), care deserveşte judeţele Cluj şi Sălaj, precum şi câteva localităţi din judeţul Mureş, a investit din 2015 şi până în prezent circa 7 milioane euro în soluţii inteligente de citire a contoarelor – smart metering. Cel mai nou proiect, aflat acum în faza pilot, presupune implementarea unei soluţii de smart metering care permite preluarea datelor de pe contoare fără intervenţia umană şi transmiterea acestora direct în sistemul de facturare.

„Până în acest moment pe partea de smart metering, de când am început în jurul anului 2015 să montăm contoare inteligente cu citire la distanţă, cu citire din maşină, şi nu în ultimul rând acest pilot care presupune citirea de pe anumite echipamente care pot să transmită datele direct în facturare, am cheltuit aproximativ 7 milioane de euro. Proiectul pilot are un cost de circa 100.000 de euro, dar la nivelul mare al companiei suntem în faza de a realiza un studiu de fezabilitate din care să rezulte care ar fi costurile totale. Oricum să facem o astfel de investiţie ne-ar duce undeva la 5-6 milioane de euro, bani pe care a încercăm să îi obţinem din fonduri europene”, a declarat în cadrul emisiunii ZF Tech Day Călin Neamţu, directorul general al Companiei de Apă Someş S.A.

Proiectul pilot actual de pe zona de smart metering este realizat de o firmă din Botoşani în parteneriat cu Orange, sistemul de citire automată acoperind momentan 1.000 de contoare din reţeaua Companiei de Apă Someş.

„Sistemul este în funcţiune, iar noi monitorizăm de circa trei luni pentru că au fost diferite inadvertenţe în situaţiile din teren până am reuşit să le punem cap la cap. El este funcţional acum îl urmărim, iar în curând vom trage concluziile legate de eficienţa acestui pilot şi al sistemului în sine”, a punctat el, adăugând că planul este ca proiectul să fie extins la nivelul întregii reţele de apă operată de CAS.

„Noi dorim ca prin Programul Operaţional Dezvoltare Durabilă, în care este o componentă de digitalizare şi eficientizare energetică, să accesăm un astfel de proiect în aşa fel încât să putem să implementăm acest sistem la nivelul întregii reţele a companiei.”

În prezent, în cele aproape trei judeţe în care operează, Compania de Apă Someş are peste 135.000 de clienţi – branşamente, iar populaţia deservită se ridică la peste 750.000 de persoane.

„Odată cu primele proiecte de investiţii pe care compania le-a derulat începând cu 1997, am început să ne gândim la tot ce înseamnă partea de automatizare, monitorizare şi specializare a sistemului de alimentare cu apă şi canalizare. Deci practic, de aproape 25 de ani, noi am implementat aceste sisteme în primul rând pe sistemele SCADA, iar pe urmă pe sistemele GIS şi ulterior pe partea de smart metering”, a precizat Călin Neamţu.

 

 

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src=”https://connect.facebook.net/ro_RO/sdk.js#xfbml=1&version=v3.0&appId=182548568988529″;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!