0.4 C
București
sâmbătă, ianuarie 28, 2023

IT & E-commerce – Bento încheie primele nouă luni cu afaceri de 15,7 milioane de lei, o reducere de 14% cauzată de criza mondială a semiconductoarelor. Minus 3% pe acţiuni – Sinteza

1 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: In prelucrare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

2Performant Soft (Bento), companie antreprenorială care furnizează servicii de dezvoltare software şi servicii IT, infrastructură şi cloud, a înregistrat venituri din exploatare de 19,2 mil. lei în primele nouă luni, în creştere cu 1%. Din această sumă, cifra de afaceri a contribuit cu 15,7 mil. lei, în scădere cu 14% pe fondul întârzierii livrării componentelor

2Performant Soft (Bento), companie antreprenorială care furnizează servicii de dezvoltare software şi servicii IT, infrastructură şi cloud, a înregistrat venituri din exploatare de 19,2 mil. lei în primele nouă luni, în creştere cu 1%. Din această sumă, cifra de afaceri a contribuit cu 15,7 mil. lei, în scădere cu 14% pe fondul întârzierii livrării componentelor hardware, în contextul crizei mondiale a semiconductoarelor. 

Rezultatul net, în valoare de 3,5 mil. lei, a fost cu 3% sub profitul înregistrat pe 30 septembrie 2021, respectiv 3,62 mil. lei, arată datele din raportul trimestrial al societăţii. Cheltuielile de exploatare au ajuns la 15,5 mil. lei, plus 4%.

Împărţirea pe linii de business a fost următoarea: divizia „Dezvoltare Software” (DEV) a contribuit cu 49% la cifra de afaceri la nouă luni. DEV cuprinde dezvoltare şi implementare software (activităţi care au avut o contribuţie de 66% în cadrul acestei linii de business), cât şi servicii de mentenanţă şi evoluţie (o contribuţie de 34%). 

A doua linie de business, IT, Infrastructură şi cloud (IT), este alcătuită din servicii de implementare, revânzare de echipamente şi software, contribuind cu 51% la veniturile generate în primele nouă luni din 2022.

„În contextul scăderii cifrei de afaceri, este important de menţionat faptul că cifra de afaceri asociată proiectelor diviziei Dezvoltare Software este în creştere faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, ca şi cifra de afaceri asociată proiectelor de IT, Infrastructură & Cloud. Astfel, unica categorie de proiecte în care a fost observată o scădere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut este cea de revânzare de echipamente hardware”, scriu reprezentanţii societăţii. În după-amiaza zilei de joi 17 noiembrie, acţiunile BENTO pierdeau 3,13%, pe tranzacţii de 38.000. 

Grupul are o valoare de piaţă de 49 mil. lei şi este deţinut în proporţii egale de 28,3% de Radu Scarlat şi Vlad-Ermil Bodea, potrivit BVB.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!