30.1 C
București
miercuri, iulie 6, 2022

IT & E-commerce – Business internaţional. Acţiunile GameStop, raliu de 67% pe bursă în numai două zile. Compania creşte pe fondul avântului acţiunilor „meme” şi potenţialei reveniri a pieţei de capital din SUA – Sinteza

1 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: In prelucrare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Acţiunile lanţului de magazine de jocuri video GameStop au crescut joia trecută cu peste 20%, raliul din precedentele două zile ajungând la 67% pe fondul avântului aşa-ziselor „meme stocks”, relatează Business Insider. De asemenea, acţiunile AMC Entertainment, Bed Bath and Beyond şi SoFi Technologies – active de tip „meme” populare în rândurile investitorilor americani de retail

Acţiunile lanţului de magazine de jocuri video GameStop au crescut joia trecută cu peste 20%, raliul din precedentele două zile ajungând la 67% pe fondul avântului aşa-ziselor „meme stocks”, relatează Business Insider.

De asemenea, acţiunile AMC Entertainment, Bed Bath and Beyond şi SoFi Technologies – active de tip „meme” populare în rândurile investitorilor americani de retail – au urcat cu peste 10% în doar două zile.

Dinamica vine pe fondul unei creşteri generale prezente de-a lungul pieţei de capital din Statele Unite, unii analişti crezând că evoluţia se poate transforma într-o recuperare în adevăratul sens al cuvântului, după ce indicii Nasdaq 100 şi S&P 500 au scăzut cu aproximativ 30%, respectiv 20% de la cele mai recente maxime. 

Prin urmare, actualul trend de creştere al acţiunilor „meme” ar putea fi atribuit strategiilor investitorilor din ultima perioadă, care par să realizeze achiziţii mai riscante în contextul în care indicele S&P 500 a scăzut timp de şapte săptămâni la rând. Raliul GameStop s-a materializat la două zile după ce retailerul a anunţat lansarea unei criptomonede şi a unui portofel NFT (token non-fungibil), unii analişti fiind de părere că dinamica industriei crypto de anul acesta a limitat entuziasmul investitorilor vizavi de lansare.

Portofelul este susţinut de reţeaua Ethereum şi va fi compatibil cu viitorul marketplace NFT din cadrul GameStop, compania urmând să concureze cu grupuri precum OpenSea, care a primit recent o evaluare de 13 miliarde de dolari. În pofida creşterilor, GameStop este cu 70% sub maximul de 483 de dolari atins anul trecut, când micii investitori au început să combată vânzările în lipsă (short selling) ale unor mari fonduri de hedging din SUA.

Totuşi, acţiunile sunt pe plus cu peste 500% prin comparaţie cu nivelul de dinaintea enormelor creşteri din 2021. La începutul şedinţei de vineri, acţiunile GameStop se apreciau cu 7%.

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!