33.2 C
București
marți, iulie 5, 2022

IT & E-commerce – Business Internaţional. O nouă achiziţie a Berkshire Hathaway: gigantul lui Warren Buffett anunţă o participaţie de 11,4% la producătorul de hardware şi software HP. Deţinere de 4,2 mld. dolari – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Imperiul de investiţii Berkshire Hathaway a cumpărat 121 de milioane de acţiuni la producătorul de hardware şi software HP, reiese dintr-un raport publicat la SEC, autoritatea de reglementare a burselor americane, conform Yahoo Finance.

Compania a întrecut cu mult aşteptările analiştilor cu privire la primul trimestru al actualului exerciţiu financiar (raportat la sfârşitul lunii februarie), rezultatele fiind stimulate de vânzările comerciale de computere şi imprimante, care au crescut cu 26%...

Eduard Ivanovici O nouă achiziţie a Berkshire Hathaway: Gigantul lui Warren Buffett anunţă o participaţie de 11,4% la producătorul de hardware şi software HP.

Imperiul de investiţii Berkshire Hathaway a cumpărat 121 de milioane de acţiuni la producătorul de hardware şi software HP, reiese dintr-un raport publicat la SEC, autoritatea de reglementare a burselor americane, conform Yahoo Finance.

Participaţia reprezintă 11,4% din totalul acţiunilor HP şi ajunge la  4,2 miliarde de dolari. Joi, cu o oră şi jumătate înainte de startul sesiunii de tranzacţionare din New York, acţiunile HP se apreciau cu circa 14%. „Berkshire Hathaway este unul dintre cei mai respectaţi investitori din lume şi îi urăm bun venit în postura de investitor al HP“, spune un purtător de cuvânt al HP. HP a înregistrat rezultate încurajatoare datorită CEO-ului Enrique Lores. Compania a întrecut cu mult aşteptările analiştilor cu privire la primul trimestru al actualului exerciţiu financiar (raportat la sfârşitul lunii februarie), rezultatele fiind stimulate de vânzările comerciale de computere şi imprimante, care au crescut cu 26%, respectiv 9% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent. Eduard Ivanovici

O nouă achiziţie a Berkshire Hathaway: Gigantul lui Warren Buffett anunţă o participaţie de 11,4% la producătorul de hardware şi software HP. Deţinere de 4,2 mld. dolari

Procentele au compensat evoluţia slabă a vânzărilor de produse destinate consumatorilor. HP susţine că vânzările efectuate direct către consumatori au scăzut cu 1% şi 23% în cazul PC-urilor şi imprimantelor.

Marjele de profit operaţional ale segmentului HP de sisteme personale au crescut cu 70 de puncte de bază, însă au scăzut cu 160 de puncte în ceea ce priveşte businessul dedicat imprimantelor.

HP, care şi-a răscumpărat constant din acţiuni sub mandatul lui Lores, a achiziţionat acţiuni de 1,8 miliarde de dolari în trimestrul anterior.

De asemenea, societatea a oferit recent o serie de estimări peste prognozele analiştilor de pe Wall Street şi a anunţat luna trecută că va cumpăra furnizorul de soluţii workplace Poly pentru 3,3 miliarde de dolari.

Totuşi, unii analişti pot argumenta că acţiunile HP nu au fost apreciate cum trebuie de către investitori. Acţiunile companiei se tranzacţionează la un multiplu de 8,5 x veniturile estimate (price-to-earnings), sub multiplii S&P 500 şi Xerox de 18,2, respectiv 12.

Acţiunile HP s-au apreciat cu 8,15% în ultimele 12 luni, fără dinamica de joi din premarket. Valoarea de piaţă este de circa 37 de miliarde de dolari, conform Investing.com.

 

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src=”https://connect.facebook.net/ro_RO/sdk.js#xfbml=1&version=v3.0&appId=182548568988529″;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!