3.9 C
București
marți, noiembrie 30, 2021

IT & E-commerce – Codul Comunicaţiilor Electronice a trecut de comisii în Camera Deputaţilor şi va ajunge în plen pentru votul final – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... Vlad Stoica, preşedintele ANCOM (Autoritatea Naţională de Reglementare în Comunicaţii), a declarat recent, în cadrul conferinţei ZF Digital Summit ’21, că estimează că până la finalul anului în curs Codul comunicaţiilor, care îşi propune să modernizeze normele actuale în domeniul telecomunicaţiilor şi să le adapteze la era digitală, va fi promulgat şi va intra în vigoare... După sedinţa comună de astăzi a comisiilor de specialitate, Codul european al comunicaţiilor electronice a primit aviz favorabil şi urmează să ajungă la plen pentru votul final”, a anunţat deputatul PNL Sabin Sărmaş... Printre schimbările aduse de lege se numără crearea cadrului de reglementare, care să asigure instalarea şi utilizarea reţelelor de viteze mari şi asigurarea unei concurenţe durabile pe piaţă şi o protecţie mai ridicată pentru beneficiari - furnizorii de servicii de comunicaţii electronice vor avea obligativitatea de a pune la dispoziţia utilizatorilor o serie de informaţii pre-contractuale... Codul Comunicaţiilor Electronice, un act normativ care va simplifica viaţa operatorilor de telecom atunci când îşi extind reţelele dar care oferă şi drepturi noi pentru utilizatorii finali.

Codul Comunicaţiilor Electronice, un act normativ care va simplifica viaţa operatorilor de telecom atunci când îşi extind reţelele dar care oferă şi drepturi noi pentru utilizatorii finali, este aproape de adoptare după ce a primit avizele comisiilor de specialitate.

„Codul Comunicaţiilor Electronice intră în linie dreaptă spre aprobare. După sedinţa comună de astăzi a comisiilor de specialitate, Codul european al comunicaţiilor electronice a primit aviz favorabil şi urmează să ajungă la plen pentru votul final”, a anunţat deputatul PNL Sabin Sărmaş, care este şi preşedintele Comisiei pentru tehnologia informaţiei din camera inferioară a Parlamentului. Printre schimbările aduse de lege se numără crearea cadrului de reglementare, care să asigure instalarea şi utilizarea reţelelor de viteze mari şi asigurarea unei concurenţe durabile pe piaţă şi o protecţie mai ridicată pentru beneficiari – furnizorii de servicii de comunicaţii electronice vor avea obligativitatea de a pune la dispoziţia utilizatorilor o serie de informaţii pre-contractuale, precum o fişă de sinteză care va conţine principalele informaţii din contract.

Vlad Stoica, preşedintele ANCOM (Autoritatea Naţională de Reglementare în Comunicaţii), a declarat recent, în cadrul conferinţei ZF Digital Summit ’21, că estimează că până la finalul anului în curs Codul comunicaţiilor, care îşi propune să modernizeze normele actuale în domeniul telecomunicaţiilor şi să le adapteze la era digitală, va fi promulgat şi va intra în vigoare. 

„Codul comunicaţiilor a trecut de Guvern, acum e la Camera Deputaţiilor, iar după ce trece de comisia de IT&C, apoi să fie votat şi trimis la Senat. Codul comunicaţiilor este important pentru că transpune legislaţia României, simplifică procedurile, oferă predictibilitate, modifică multe legi şi uşurează zona de infrastructură în comunicaţii. A durat mult pentru că a fost nevoie de un dialog lung – am avut nevoie de multe avize, cred că 27 sau 28 de avize. Toate modificările au fost discutate cu operatorii, ceea ce a făcut ca termenul să fie mai lung. Sper ca în cel mai scurt timp să avem un Cod al comunicaţiilor care să aducă beneficii”, a spus Vlad Stoica în cadrul videoconferinţei ZF Digital 2021.

 

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src=”https://connect.facebook.net/ro_RO/sdk.js#xfbml=1&version=v3.0&appId=182548568988529″;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!