0.6 C
București
duminică, ianuarie 29, 2023

IT & E-commerce – Conturile false au luat cu asalt Twitter. Controversata bifă albastră a devenit indisponibilă – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Pentru agenţii de publicitate care şi-au suspendat activitatea pe Twitter, conturile false ar putea fi picătura care umple paharul, deoarece noua politică a lui Elon Musk în fruntea platformei – care a presupus concedierea a jumătate dintre angajaţi şi demisii la nivel înalt – ridică semne de întrebare cu privire la la capacitatea de supravieţuire a acesteia...

Bifele au reapărut întors joi seară, cel puţin pentru unele conturi, inclusiv cel al companiei Twitter, precum şi pe conturile unor mari companii precum Amazon, Nike şi Coca-Cola, dar apoi unele au dispărut din nou.

Nu se mai opresc problemele pentru platforma Twitter, recent cumpărată de miliardarul Elon Musk!

Conturile false, aprobate însă de Twitter cu bifa albastră, au luat cu asalt reţeaua

Serviciul premium prin care se acordă bife albastre de verificare oricărei persoane dispuse să plătească 8 dolari pe lună a fost indisponibil vineri. Reţeaua de socializare a fost asaltată de un val de conturi false, de impostură, care fuseseră aprobate însă de Twitter.

Până ca Elon Musk să preia reţeaua, respectiva bifă era acordată celebrităţilor şi jurnaliştilor verificaţi de platformă, tocmai pentru a preveni o uzurpare a identităţii lor. Acum însă, oricine este dispus să plătească 8 dolari pe lună o poate obţine, notează Associated Press.

Gigantul farmaceutic Eli Lilly & Co a trebuit să îşi ceară scuze, după ce un cont al unui impostor înregistrat în sistemul reînnoit Twitter Blue a transmis un mesaj că insulina este gratuită.

Victime ale acestui tip de mesaje înşelătoare au fost înregistrate şi în cazul conturilor Nintendo, Lockheed Martin, Tesla şi SpaceX şi ale diferitelor personalităţi ale sportului profesionist.

La acest moment, există două categorii de „bife albastre”, care arată identic. Una include conturile verificate înainte ca Elon Musk să preia conducerea. Acesta notează că „acest cont este verificat deoarece se remarcă în guvern, ştiri, divertisment sau altă categorie desemnată”. Potrivit celeilalte categorii, contul are un abonament la Twitter Blue.

Twitter ar putea pierde serios pe partea de publicitate din cauza acestor conturi false

Pentru agenţii de publicitate care şi-au suspendat activitatea pe Twitter, conturile false ar putea fi picătura care umple paharul, deoarece noua politică a lui Elon Musk în fruntea platformei – care a presupus concedierea a jumătate dintre angajaţi şi demisii la nivel înalt – ridică semne de întrebare cu privire la la capacitatea de supravieţuire a acesteia.

Twitter a început să adauge din nou bife „oficiale” gri unor conturi importante. Compania a lansat bifele la începutul acestei săptămâni, dar le-a elimat câteva ore mai târziu.

Bifele au reapărut întors joi seară, cel puţin pentru unele conturi, inclusiv cel al companiei Twitter, precum şi pe conturile unor mari companii precum Amazon, Nike şi Coca-Cola, dar apoi unele au dispărut din nou.

Mai mult, multe celebrităţi au reclamat că nu au primit încă bifa „oficială”.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!