1.9 C
București
marți, ianuarie 25, 2022

IT & E-commerce – Cristin POPA, ANCOM: Sectorul de comunicații a trecut testul suprem în această perioadă de pandemie – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Sectorul de comunicații a trecut testul suprem în această perioadă de pandemie – traficul de date și de internet a avut creșterii istorice, iar serviciile și rețelele pe care le avem în România au rezistat foarte bine... El a spus: „Am constatat, după prima jumătate a anului 2021, din datele statistice, că acea creștere istorică a revenit la o creștere normală, predictibilă și sănătoasă, ceea ce arată o stabilitate a pieței de telecomunicații din România.” Cristin Popa a trecut in revista instrumentele ANCOM: „Portabilitatea, la 13 ani, are peste 8 milioane de portări. Tot în acest an, suntem în procedură finală, în Senat, cu transpunerea Codului Comunicațiilor Electronice în procedură de urgență și suntem încrezători că până la sfârșitul sfârșitul anului va fi transpus, ceea ce va genera pentru 2022 modificări substanțiale ale legislației secundare.

Sectorul de comunicații a trecut testul suprem în această perioadă de pandemie – traficul de date și de internet a avut creșterii istorice, iar serviciile și rețelele pe care le avem în România au rezistat foarte bine, a spus Cristin POPA, Director Executiv, Direcția Executivă Monitorizare și Control, ANCOM, la FINANCIAL INTELLIGENCE – HALL OF FAME – AWARDS GALA, din 8 decembrie.

El a spus: „Am constatat, după prima jumătate a anului 2021, din datele statistice, că acea creștere istorică a revenit la o creștere normală, predictibilă și sănătoasă, ceea ce arată o stabilitate a pieței de telecomunicații din România.”

Cristin Popa a trecut in revista instrumentele ANCOM: „Portabilitatea, la 13 ani, are peste 8 milioane de portări.

In aplicația Ai semnal – harta cu măsurători făcute pe teren – anul acesta au fost încărcate ultimele măsurători pe telefonie mobilă, pe fiecare tehnologie și fiecare operator în parte.

La jumătatea anului, am venit cu o analiză în profunzime în zonele de graniță, unde avem risc involuntar de Roaming. Acum suntem în plină campanie pentru a măsura zonele în care operatorii au declarat că au modificări substanțiale în rețelele lor.

Un alt instrument este Monitor EMF, unde cei care se tem de radiații și de noile tehnologii își pot verifica în zona unde se află nivelul de câmp, iar în acest an am făcut un upgrade ca să fie mai util și mai prietenos pentru utilizatorul final, care nu este foarte în temă cu partea tehnică.

Aplicația și instrumentul Netograf a fost adaptat pentru toate terminalele de pe piață care sunt acum disponibile.

Legea 5G – Legea 163 – a fost adoptată de Parlament. Este legea cheie, care a putut demara celelalte discuții, care transpune memorandumul cu partenerul strategic – Statele Unite. Adoptarea legii ne-a dat posibilitatea să putem organiza o primă licitație de spectru pentru benzile de frecvență nealocate în licitațiile trecute, în 700, 2600 și 3436, licitație care s-a finalizat. Pe de o parte, a adus 43,4 milioane de euro la bugetul de stat, dar foarte important este că operatorii și-au putut lua spectru suplimentar pentru a putea dezvolta mai calitativ rețelele pe care le dețin.

Tot în acest an, suntem în procedură finală, în Senat, cu transpunerea Codului Comunicațiilor Electronice în procedură de urgență și suntem încrezători că până la sfârșitul sfârșitul anului va fi transpus, ceea ce va genera pentru 2022 modificări substanțiale ale legislației secundare. Așa cum sunteți obișnuiți, Autoritatea va face asta cu maximă transparență. Vom invita toate părțile interesate și care sunt afectate de aceste modificări și sperăm ca în prima jumătate a anului să venim și cu legislația secundară la zi.

Nu în ultimul rând, pentru 2022, având și Codul adoptat cât mai repede, vom putea organiza a doua parte a licitației de spectru pentru benzile de frecvențe noi lansate pentru dezvoltarea tehnologiei 5G în 700, 1500 și probabil că vom face licitația și în 3438 cu intrare în vigoare din 2026.”

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!